В Ірпені експонується виставка графіки Наталії Синишин

Photoeditorsdk Export 2019 12 24t131541.977

25 грудня о 14 годині членкиня Національної спілки художників України Наталія Синишин зустрінеться з шанувальниками образотворчого мистецтва в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї (Київщина), де зараз експонується її виставка «Світ графіки». Про це сьогодні, 24 грудня, повідомив директор музею Анатолій Зборовський у матеріалі, опублікованому «Правдою Ірпеня».

За його словами, зустрічі з Наталією Синишин відбудуться також 2, 7, 16 і 19 січня.

На виставці представлені роботи художниці, виконані пером, кольоровими фломастерами, аквареллю, гуашшю. Це сюжетні композиції, які ілюструють поезію видатних майстрів слова України, а також потрети Івана Котляревського й Лесі Українки.

До малюнків додаються вірші українських поетів. «Поєднання графічних композицій з поетичним словом викликає естетичні переживання у відвідувачів. Наталя Синишин художньою мовою розкриває глибину взаємин людини і природи, що так органічно переплітаються у творах української класичної літератури», – пише Анатолій Зборовський.

«Я відчуваю прекрасну наспівану мелодію в поезії Тараса Шевченка, Лесі Українки, Івана Франка, Михайла Старицького, Леоніда Глібова, Олени Теліги, в народних думах, легендах, переказах. Так народились фантазії та реальність, які переплітаються у творах, сповнених жадоби не просто до поетичного сприйняття світу, але й натхненного оспівування його краси», – цитує автор художницю.

Ще одна тематична сторінка виставки – сімейні перекази, які передавалися від покоління до покоління з ХVІІІ століття. Майстриня відтворює їх на папері художніми засобами. 

«Працюю творчо і вірю, що світом править Бог, який створив красу і гармонію життя, а художник нагадує про це у своїй творчості, яка може спонукати людей до самовдосконалення та самовираження. І саме в цій вірі моє кредо і сенс життя. Сьогодні запрошую у витончений світ графіки, мелодію якої чути крізь символи та фантастичні образи», – зазначає Наталія Синишин.

Анатолій Зборовський нагадав, що ірпінські шанувальники мистецтва вже мали можливість ознайомитися з її олійним живописом і акварелями: виставки робіт Наталії Синишин раніше експонувалися в Ірпені.

Загалом художниця мала понад 20 персональних виставок в Україні й за кордоном – зокрема, в Мюнхені, Дрездні, Фрайзінгу, Карлсруе (Німеччина), Кракові (Польща) – та брала участь у багатьох колективних експозиціях.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300