Реклама

В Ірпені інспектори Управління благоустрою перевіряють законність встановлення літніх майданчиків (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Посиділи на літньому майданчику, випили кави чи гарячого шоколаду від «Львівської майстерні», відпочили і принесли прибуток і «Львівській майстерні, і Ірпеню. Бо столики, які тут стоять, розміщені на комунальній землі. І підприємство сплатило за це оренду».

Анна Добровольська, менеджерка «Львівської майстерні шоколаду»:

«Кожного літа ми виставляємо літній майданчик з таким гарним оформленням для наших любих гостей. Коли починається у нас сезон літнього майданчика, ми підходимо до «Благоустрою» і заключаємо договір, зібравши усі необхідні документи».

Із настанням літа біля багатьох ресторанів, магазинів, кав’ярень можна бачити ось такі літні тераси. У кожного — на свій смак, з оформленням чи без прикрас, на різну кількість столиків. Досвідчені підприємці добре знають, що навіть на тимчасове використання комунальної території необхідно укласти договір з Управлінням благоустрою міста.

Вікторія Ковтун, заступниця начальниці КП «Управління благоустрою міста»:

«Взагалі на території Ірпеня підприємці заключили з КП «Управління благоустрою міста» 23 таких договори на комунальній території. Це – літні майданчики, розташування холодильників, розваг, машинки, наприклад».

Заступниця начальниці Управління благоустрою Вікторія Ковтун каже, інспекторам доводиться щодня моніторити місця розташування літніх майданчиків щодо несанкціонованої торгівлі. Бо зустрічаються й такі підприємці, яким потрібно пояснювати законність використання комунальної території. Переважно, коли люди тільки розпочинають свій бізнес. Як от, скажімо, кав’ярня «СOFFEE XO.»

Леся Охріменко, власниця кав’ярні «СOFFEE XO.»:

«У нас такий родинний бізнес. У нас дві родини. І коли ми повернулися після деокупації з родиною і з нашими друзями – зробили такий сімейний бізнес. От зараз над цим і працюємо».

Власниця кав’ярні навіть зраділа, що прийшла інспекторка з благоустрою. Бо поставили поки що один столик біля дверей. Але хочуть розширити територію, зробити гарний літній майданчик. Тим паче, що місце для цього є.

Леся Охріменко, власниця кав’ярні «СOFFEE XO.»:

«У нас було питання, до кого відноситься якраз цей шматочок землі, щоб зробить максимально гарно. Тим паче, тут більше немає такого місця літнього, щоб сісти, відпочити випити кави і з дітками поїсти морозиво».

Інспекторка Управління благоустрою каже, на третій рік після деокупації  міста літніх майданчиків побільшало.  Радіє, що до жодного з них немає потреби заходити з перевіркою двічі. Пишається, що підприємці в Ірпені – люди свідомі.

Олена Венгуренко, старша інспекторка з торгівлі КП «Управління благоустрою міста»: 

«Якщо ми приїхали, виявили, порушення є, ми припис залишили, у термін вони вкладаються. Звертаються до нашого керівництва, укладають договір і дальше люди працюють. І нам приємно, і їм».

Вартість оренди одного квадратного метрана бруківці коштує в середньому  80 гривень у місяць. Підприємців така ціна не лякає. Хоча й зізнаються, час для бізнесу непростий.

Олександр, представник власника кав’ярні:

«Там невеликі кошти сплачувати до міського бюджету і це піде на розвиток громади, то я вважаю — це потрібно».

Загалом із сотень літніх майданчиків у місті – лише 30 відсотків розташовані на землі комунальної власності. Все інше це — приватна власність. Тут господарям не потрібно жодних дозволів на облаштування своїх літніх терас. І вони можуть розпоряджатися своєю територією як вважають за потрібне.

Вікторія, адміністраторка гриль-бару SHAFRAN:

«З приводу столиків, з приводу прикрас, навіть взяти нашу ялинку, яка в нас росте, ці всі ліхтарики, які увечері дуже гарно виглядають, – це все залежить лише від нас. Ніякі договори ми не підписували. Це наша власність».

Хто ж використовує власність громади і ще не узаконив облаштування літніх майданчиків, комунальники радять не чекати інспекторів  і оформити необхідний дозвіл.

Вікторія Ковтун, заступниця начальниці КП «Управління благоустрою міста»:

«Просимо звертатися до нашого офісу на Шевченка,5, до КП «Управління благоустрою міста. Це дуже проста процедура, швидко вирішується. І в майбутньому у вас не буде жодних проблем з використанням комунальної території».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Питання відновлення Центрального будинку культури в Ірпені зрушило з місця

Сьогодні, 19:01

Детальніше
На центральній площі Ірпеня виступить оркестр Головного управління Нацполіції Київщини

Сьогодні, 15:52

Детальніше
Канадієць з ампутованою ногою хоче зібрати 100 000 доларів на підтримку поранених українських воїнів (відео)

Сьогодні, 15:45

Детальніше
Яка середня зарплата чиновників за 2024 рік?

Сьогодні, 15:44

Детальніше
Ірпінь та Бородянку представили на виставці-конференції Rebuild Ukraine: Health & Rehabilitation (відео)

Сьогодні, 15:38

Детальніше
В Ірпені відзначили Міжнародний день біженців (відео)

Сьогодні, 11:01

Детальніше
Володимир Карплюк у програмі «Ірпінь Розумний» розповів про транспортну стратегію Ірпінської громади

Сьогодні, 10:13

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася виставка картин-витинанок Марини Ващенко (відео)

25 Jun 21:58

Детальніше
Всі новини
300x300
Реклама