В Ірпені почали демонтувати зруйновані рашистами будинки (відео)

В Ірпені розпочали демонтаж будинків, які постраждали в результаті російської агресії. Першою під ківш екскаватора потрапила п’ятиповерхівка на Гостомельському шосе, 12-14-16. Раніше спецкомісією було визначено, що ця будівля реконструкції не підлягає.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«У цей будинок перший на початку війни влучила авіабомба, і він відновленню не підлягає. Його треба повністю демонтувати й почати нове будівництво».

За словами міського голови, на місці демонтованої споруди зводитимуть новий житловий будинок. У ньому поселяться ті ж мешканці, які проживали за цією адресою до руйнації.

Олександр Маркушин:
«У нас створений реєстр демонтованого майна, і ми будемо надавати їм документи, що цей будинок демонтований, але за ними в майбутньому буде зберігатися така квадратура, така квартира і такий поверх».

Завершити повний розбір цього будинку й вивезти будівельне сміття планують за тиждень-два. Після цього розроблятимуть документацію на нове будівництво. Найближчим часом збираються демонтувати ще п’ять будинків.

Олександр Маркушин:
«Перелік будинків, які будуть демонтовані, ми публікували на моєму телеграм-каналі, і він є на сайті міської ради. Цю інформацію ми будемо постійно оновлювати і ще раз додатково проводити збори людей та обговорювати цю тему».

Нагадаємо, в Ірпені російськими окупантами знищено 119 багатоповерхівок і майже півтори тисячі приватних будинків. Для відбудови міста створено Фонд відновлення Ірпеня. На сайті irpinhelp.com можна ознайомитися з усіма пошкодженими об’єктами й адресно допомогти їх відбудувати.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300