В Ірпені проінспектували комунальні укриття (відео)

Укриття в Ірпені. Перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук проінспектував об’єкти захисту, які підпорядковані комунальним службам. Найпершим перевірив укриття в центрі міста, на вулиці Шевченка, 5.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Дивимося, щоб були забезпечені місця для перебування людей: якісь лавки, якісь стільці, щоб працювало гарно освітлення. У першу чергу, щоб вони завжди були готові і завжди були відкриті для того, щоб люди могли туди потрапити».

Отже, найголовніше, за словами Андрія Кравчука, щоб укриття не було замкненим.

Ми безперешкодно зайшли і в наступне підвальне приміщення, що слугує укриттям на вулиці Антонова, 4-А.  Тут просто висів закритий замок, але самі двері — відчинені. А щоб ні в кого не було зваби двері замкнути, на них  спеціально зрізали петлі.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Можуть мешканці вішати свої замки. Потім приходиться зрізати ці вуха разом із замками. Для недопущення цієї ситуації зрізали, щоб ніхто самовільно його не зачинив».

У цьому укритті може розміститися 260 людей. Вхідні двері – відчинені. Проте увімкнути лампочки вдалося не всюди. Довелося підсвічувати ліхтариком.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Звичайно, є певний ряд зауважень, хлопці допрацюють. Не ідеал, звичайно, але для короткострокового перебування більше, ніж підходить».

Заступник міського голови заїхав і до укриття, на яке люди скаржились, що було закритим під час повітряної тривоги. Це – приватне бомбосховище на Соборній, 52. Посмикали двері й ми. Замкнено. Факт замкненого укриття зафіксувала й поліція.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Я доповім міському голові про цю ситуацію. Відповідні структури міської ради також будуть залучені і можливо будуть прийматися якісь кадрові рішення. Це недопустимо зараз у цей час, що укриття зачинені і людям нема куди сховатися. І утримання таких укриттів, навіть якщо вони приватні, обов’язки покладаються на того, чиє це укриття, він повинен утримувати це укриття у належному стані і забезпечувати доступ людей до нього».

Всього на території громади діє 12 укриттів. Три з них – приватні. На сайті міськради розміщено інтерактивну карту усіх цих об’єктів. Ви можете обрати для себе найближчий, щоб скористатися у випадку повітряної тривоги.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300