В Ірпені ще на тиждень продовжили дію більшості карантинних обмежень

Znimok Ekranu 2020 11 06 09 53 15

В Ірпені на Київщині ще на тиждень продовжили дію більшості запроваджених раніше карантинних обмежень «червоної зони». Таке рішення ухвалила сьогодні місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Разом із тим, окремі заборони скасували.

Зокрема, як і дотепер, заборонено приймати відвідувачів у закладах громадського харчування, в ТРЦ, закладах торгівлі й побутового обслуговування (крім названих нижче), розважальних закладах, спортивних залах, фітнес-центрах, установах культури. Заборонена також робота непродовольчих ринків і павільйонів, проведення всіх масових культурних, розважальних, спортивних, рекламних та інших заходів. Школи й ліцеї продовжуватимуть навчання в дистанційній формі, дитсадки залишаться закритими, заклади позашкільної освіти, гуртки і клуби не проводитимуть занять у приміщеннях.

При цьому дозволяється робота закладів громадського харчування на виніс та адресна доставка їжі, прийом відвідувачів на торговельних площах, не менш ніж 60% яких призначено для торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами й виробами медичного призначення, засобами гігієни та побутовою хімією, ветеринарними препаратами й кормами для тварин, засобами зв’язку, друкованими ЗМІ, насінням і засобами захисту рослин. Дозволена робота перукарень і салонів краси (за попереднім записом), операторів поштового зв’язку, фінансових установ, автозаправних комплексів (без зон харчування); дозволяються медичні й ветеринарні практики, ремонт і техобслуговування транспортних засобів, ремонт комп’ютерів і побутових виробів, надання телекомунікаційних послуг, збирання й заготівля відходів. Автобуси й електропоїзди можуть перевозити пасажирів «у кількості більшій, ніж 50 відсотків місць для сидіння».

Комісія, як і раніше, рекомендує керівникам комунальних підприємств, закладів і установ переводити на дистанційну роботу працівників,  які мають дітей дошкільного й молодшого шкільного віку. Очільники закладів охорони здоров’я й освіти мають організовувати дезінфекцію приміщень. Продовжить свою роботу волонтерський штаб, який надає допомогу літнім людям.

Дотримання протиепідемічних заходів і надалі контролюватимуть поліція, Держпродспоживслужба й «Муніципальна варта».   

Водночас комісія вирішила відкрити мангальні зони в парках, скверах і на набережній, дозволила проведення продовольчих ярмарків, а також роботу літніх майданчиків біля закладів харчування (вони можуть бути заповнені відвідувачами лише наполовину).

Також було вирішено провести 26 квітня в парку ім. Володимира Правика заходи, пов’язані з 35-ми роковинами Чорнобильської катастрофи.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300