Реклама

В Ірпені урочисто відкрили Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Шевченка (відео)

Кирило, вихованець Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Борітеся – поборете! Вам Бог помагає. За вас правда, за вас слава і воля святая!».

В Україні стартує ХIV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка. Урочисте відкриття відбулося в Ірпінському ліцеї інноваційних технологій.

Ольга Будник, Радниця-Уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту:

 «Ірпінь, як одне із міст героїв, які прийняли на себе удар, і по суті стало таким тилом для всієї України, для Києва зокрема, зараз потребує особливої уваги і підтримки. І тому, безумовно, розпочинати саме тут цей конкурс для нас є особливою честю».

На відкриття конкурсу в ІЛІТ завітало чимало поважних гостей. Їх привітав перший заступник Ірпінського міського голови.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

 «У воєнний час, у період війни, ми як літературна столиця України, а такими ми себе позиціонуємо, намагаємося рухатися в цьому напрямку, розвивати цей напрямок».

Тарас Кремінь, Уповноважений із захисту державної мови:

«Україна не стане ніколи більше Катериною, вона не стане бранкою москаля. Україна – це вільна держава, яка пробуджується, яка змиває кров свого окупанта, свого ворога. І Дніпро підіймається на наш захист».

Для гостей ІЛІТу провели екскурсію закладом освіти. Зокрема, їм презентували нещодавно облаштовану в укритті ліцею «Кімнату безпеки».

Марія Гостін, в.о. директора Ірпінського ліцею інноваційних технологій:

«Ми завжди розповідаємо дітям, як важливо говорити українською, які важливі слова Шевченка. І це для нас дуже показово, що сьогодні ми тут і що сьогодні цей конкурс відкрився саме в ІЛІТі».

Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка започатковано Указом Президента України від 30 вересня 2010 року. З того часу він став традиційним і проводиться з 1 жовтня до 10 березня включно. Переможці конкурсу отримують стипендію Президента України.

Юрій Сафонов, заступник директора Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України:

«Не так давно зробили підсумки за минулий рік. Всі матеріали зараз знаходяться в Офісі Президента. Я думаю, що за кілька днів Президент підпише указ і діти будуть отримувати стипендії».

Варто зазначити, що конкурсанти з Київської області мають додаткову мотивацію. Видавництво «Саміт-книга» вручить переможцям з Київщини по 10 тисяч гривень.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама