Реклама

В Ірпені відбулася 78-ма сесія міськради (відео)

Обсяг Громадського бюджету Ірпеня (Київська область) у 2020 році становитиме 2,5 млн грн. Таке рішення було ухвалене сьогодні на 78-й сесії Ірпінської міськради. Депутати затвердили відповідну міську цільову програму на 2020–2023 роки.

Проєкти в рамках Громадського бюджету реалізовуватимуть в Ірпені вже четвертий рік поспіль.

Крім того, в рамках розподілу бюджету депутати виділили майже 900 тис. грн на комп‘ютерну техніку для ірпінських шкіл та 2,5 млн грн – на придбання меблів для початкових класів.

На сесії розглянули також низку земельних питань. Зокрема, підтримали виділення ділянки під будівництво депо для добровільної пожежної дружини. Цей проєкт реалізовується в Ірпені в рамках співпраці з німецьким містом-побратимом Борна.

«У цьому році ми подаємо заявку на грант – це 500 тисяч євро – на будівництво цього депо», – повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин. За його словами, буде співфінансування цього проєкту з боку німецьких партнерів.

Загалом на сесії було розглянуто 90 питань. Засідання пройшло швидко й спокійно.

«Цілком закономірно, що з наближенням виборів на сесіях будуть скандали, крики, будуть зірвані сесії, тому що загострюються всі політичні моменти. Майбутні фігуранти виборів вважають, що трибуна – це саме те місце, з якого вони мають говорити до людей. Попереднє засідання сесії зірвали, на це засідання вже була правильно організована поліція, правильно проведена робота – і сесія відбулася в спокійному нормальному режимі», – зазначив депутат міськради Максим Плешко.  

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!