В Ірпені відбувся флеш-моб на підтримку дітей-аутистів

Усі ми різні, але усі ми рівні. Під таким гаслом в Ірпені відбувся флеш-моб, приурочений Всесвітньому дню поширення інформації про проблеми аутизму.

Діна Тимошенко-Ушакова, директор Ірпінського інклюзивно-ресурсного центру:

«Сьогодні ми організували цей флеш-моб для того, щоби поширити інформацію про дітей з аутистичним спектром порушення поведінки. Тому що кожного року таких дітей стає все більше. Якщо раніше такі діти народжувалися один на сто, то зараз вже один на шістдесят дев’ять».  

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови:

«Сьогодні нам дуже важливо поширювати інформацію про таких дітей, про те, що вони не є небезпечними. Вони навпаки – дуже добрі, особливі, надзвичайні. Вони можуть і любити, і переживати. І дуже важливо виховати ставлення наших дітей та в цілому молодого покоління до таких особливих діток».

В Ірпінському регіоні проживає більше шістдесяти родин, які виховують діток з порушенням аутистичного спектру поведінки. Батьки кажуть – найголовніше для них — це соціалізація дітей, важливо щоб вони були серед своїх однолітків, вчилися тому самому, чому вчаться й інші діти

Леся Шульга, мама хлопчика-аутиста:

«Без інклюзії, без соціалізації такі діти не зможуть навчитися спілкуватися, тому ми дуже вдячні, хто відкрив в дитячому садочку інклюзивну групу – там чудова атмосфера».

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови:

«На сьогодні державою дуже підтримується діти з особливими потребами і ми раді, що в ірпінському регіоні сьогодні функціонує сім шкіл, де є 17 класів для дітей з особливими потребами. Також в нас є один дошкільний навчальний заклад в Ірпені з інклюзивною групою».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300