Реклама

В Ірпені відбувся шаховий турнір серед дітей та дорослих, присвячений Дню міста (відео)

Любов Співак, мешканка Ірпеня:

«Ми біжимо сюди просто із задоволенням. Йому дуже подобається. І мамі теж».

Син мешканки Ірпеня Любові закохався у шахи лише цієї зими. А сьогодні хлопчик уже впевнено змагається в міських турнірах. 

Костянтин Співак, мешканець Ірпеня:

«Як давно граєте в шахи? – Десь 8 місяців. Ну, чудова гра».

Разом із Костею змагалися інші прихильники інтелектуальних поєдинків. Із нагоди Дня міста в Ірпінському шахово-шашковому клубі відбувся шаховий турнір серед дітей та дорослих. Усього долучилися 30 гравців.

Володимир Скачок, мешканець Ірпеня:

«Дуже цікаво, бо я теж таким був. Маленьким був і починав теж грати. Все життя мене супроводжують шахи, це – моє хобі».

Олександра Ільніцька, засновниця Молодіжного парламенту Ірпеня:

«Мені, як засновниці Молодіжного парламенту Ірпеня, дуже важливо підтримувати історію шахових турнірів. Ми стараємося їх проводити хоча б раз на місяць і не могли бути осторонь такої події, як День міста і вирішили провести його, власне, сьогодні».

На турнір до Ірпеня завітали поважні гості: радник Президента України зі стратегічних питань, президент Федерації шахів України Олександр Камишін, віцепрезидент Федерації шахів Володимир Ковальчук і перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. Вони домовилися про подальшу співпрацю та вже запланували в наступному місяці провести в Ірпені обласний шаховий турнір.

Олександр Камишін, радник Президента України зі стратегічних питань, Президент Федерації шахів України:

«Колись Україна була сильною шаховою країною. Нам треба повертати собі ці позиції. Зараз наша збірна виступає дуже добре на шаховій олімпіаді в Будапешті. І нам треба згадувати як це робиться з низів, з дитячих, з юнацьких шахів і треба відновлювати шахову культуру».

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Так, домовилися, що наступний турнір орієнтовно буде проведений 26 жовтня. Ми спробуємо його масштабувати, виберемо більше приміщення, щоб прийняти участь в цьому турнірі змогла більша кількість дітлахів. І звичайно, будемо запрошувати і Федерацію шахів України, і всіх гостей, щоб вони популяризували цей вид спорту і діти ще з більшим задоволенням грали в шахи».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!