Реклама

В Ірпені відкрили фотовиставку «Міста-фенікси» (відео)

На центральній площі Ірпеня відкрили фотовиставку «Міста-фенікси. Відбудова після воєнних руйнувань». Її організували Національний музей історії України у Другій світовій війні та Польський інститут у Києві.  

Віталій Коваленко, заступник начальника відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Вулична стендова виставка звертається до історії, представляючи досвід відновлення постраждалих від воєнних руйнацій міст».

Частина стендів присвячена містам, відновленим після Другої світової: Варшаві, Роттердаму, Токіо та іншим. Інша частина розповідає про українські міста, понівечені росіянами.

Мацєй Ястшембський, заступник директора Польського інституту у Києві:

«Це не лише розповідь про біль, але і про надію. Виставка розповідає про міста-фенікси, про те, як було відбудовано те, що було зруйновано. Або також те, що є у планах відбудови. Сьогодні я бачу, що Ірпінь відбудовується. І це дуже радісно».

На стенді Ірпеня зображений Центральний будинок культури. А також візуалізація його відбудови розроблена IRPIN RECONSTRUCTION SUMMIT.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей і релігій ІМР:

«В Ірпені постраждали всі заклади культури, без виключення, у більшій чи меншій мірі. На жаль, два заклади культури знищено повністю. Це — центральний будинок культури та клуб мікрорайону Романівка. Сьогодні зрозуміло, що мова про їхню відбудову стоїть гостро, але передусім ми мусимо відбудувати помешкання наших мешканців, щоб повернути їх додому».

Виставка «Міста-фенікси. Відбудова після воєнних руйнувань» пробуде на центральній площі Ірпеня ще місяць, до 27 липня.



Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама