Реклама

В Ірпені відзначили Міжнародний день біженців (відео)

Вікторія Канаєва, переселенка з Бахмуту, співзасновниця ГО «Незламна»:

«Ми самі переселенці з міста Бахмут. Ну так, як у нас все розбите, то ми б дуже хотіли залишитися в цьому місті. Тому що тут дуже гарні люди, дуже гарна природа, ну й нам тут спокійно».

Пані Вікторія – одна з тих, хто через російських окупантів помістив своє життя в один рюкзак. Жінка переїхала в Ірпінь із початком повномасштабної війни. Заснувала тут громадську організацію та допомагає іншим.

У Міжнародний день біженців Вікторія продавала різноманітні сувеніри, а кошти збирала на ЗСУ.

Разом із нею донати для захисників збирали й інші вимушені переселенці. Такий масштабний благодійний ярмарок відбувся в ірпінському парку Незнайка. Захід організувала БО «Фундація добрих справ».

Надія Філімонова-Скрипка, голова БО «Фундація добрих справ», керівниця громадського центру по роботі з ВПО:

«Ми повинні розуміти, що велика кількість ВПО – це більший потенціал і більший ресурс для нашого міста, і ще більша користь для нашої громади. Тому ми хочемо цим заходом показати, що ми їх цінуємо, ми їм раді і ми їм дякуємо, що вони обрали наше місто для проживання, що вони не поїхали в інші сусідні міста».

Цього дня кожен міг знайти собі заняття до душі: поїсти смаколиків, зібрати ляльку-мотанку, зробити зачіску чи аква-грим.

Таким чином багато переселенців мали нагоду й презентувати свої бізнеси.

Анна, працівниця «Свят Бум»:

«Організація «Свят Бум». У нас є аніматори, фотозони, все для свят. Тому, якщо хочете гарно провести час із дитинкою – приходьте до нас!».

А ще всі охочі мали змогу навчитися плести маскувальні сітки. Майстер-клас для них влаштували волонтерки ГО «Україна-перезавантаження». Вони кажуть, що завжди раді співпрацювати та просто підтримувати переселенців.

Ольга Осадча, волонтерка БО БФ «Україна-перезавантаження»:

«Ми як місцеві у цьому всьому їм допомагаємо, підтримуємо. Я, спілкуючись з ними, чула слова вдячності і що їм комфортно в нашому місті. Тому, я думаю, що в принципі вони себе почувають тут як вдома».

Софія, переселенка з Луганщини:

«Я приїхала з Луганської області – з Кадіївки – Давно в Ірпені вже живете? – Так. З 2018 року – За цей час це місто стало для вас другим домом? – Так. І навіть більшим домом, ніж була Кадіївка».

Олена, мешканка Ірпеня:

«Все нам подобається. Місто стало більшим коли приїхали до нас, почали будувати новобудови, так що нам все подобається».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама