В Ірпінській лікарні запустили автономну кисневу станцію (відео)

В Ірпінській центральній лікарні запустили свою автономну кисневу станцію для лікування хворих на COVID-19. І тепер лікарня стала киснево незалежною від постачальників,  погодних умов та форсмажорних обставин.

Антон Довгопол, директор КНП «Ірпінська Центральна міська лікарня»:
«Якщо виникає ситуація, що лікарня залишається без кисню, то пацієнт, який в цей момент його отримував, він задихається. Для того, щоб такого не трапилось, було прийняте безпрецедентне рішення  — створення нового проєкту кисневого забезпечення, який дасть змогу подати кисню більше, зробити стовідсоткове забезпечення кожного місця кисневим постачанням і дати змогу подати високопотоковий  кисень».

Станція забезпечена трьома генераторами. За годину система здатна  відфільтровувати з повітря 40 кубів готового до використання кисню.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Ця станція – це спільний проєкт нашої об’єднаної територіальної громади, сусідніх громад, області та звичайно нашого регіонального бізнесу. Загальна сума цього проекту – приблизно 9 мільйонів гривень і значні кошти – це кошти наших меценатів, за що їм дуже дякуємо».

Станція працює цілодобово і самостійно контролює витрати кисню. Якщо його споживання припиняється, вона переходить у сплячий режим. А за потреби включається знову.

Ігор Коваленко, директор компанії «Мегасан Україна»:
«На випадок зупинки електрики і генератор не зможе давати кисень, автоматика переключає на резервне джерело живлення –  кисневі балони, але лікарі і хворі не помітять цього переходу, тому що повністю автоматизована система переключення».

Відсьогодні у лікарні запрацювало ще 40 додаткових ліжок для хворих на коронавірус.  Їх облаштували на другому поверсі терапевтичного відділення.  Палати обладнані функціональними  ліжками. І до кожного з них підвели кисневу точку.

Антон Довгопол:
«Більш простих пацієнтів, які потребують ексигенну терапію і супроводу лікування будемо лікувати на другому поверсі. На першому поверсі ми лікуємо більш тяжких пацієнтів у палатах інтенсивної терапії, де є апарати штучної вентиляції легень і теж кисень і аспіратори і фуземати, монітори пацієнтів».

Тепер для лікування хворих  на коронавірус задіяні інфекційне відділення, а також перший і другий поверхи терапевтичного.

Антон Довгопол:
«У нас з вами сто ліжок, які надають допомогу пацієнтам з COVID-19. І вони стовідсотково забезпечені  киснем. Як наша країна незалежна, тепер і наша лікарня киснево незалежна».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Всі новини
300x300