Реклама

В Ірпінському музеї триває виставка картин Олександра Дорошенка (відео)

Легендарний Андрій Кузьменко співав: «Я там, де сонце на стелі». А заслужений художник України із Михайлівки-Рубежівки Олександр Дорошенко живе «Із сонцем на палітрі». Саме так називається його нова виставка картин про пори року, яка нині триває в Ірпінському історико-краєзнавчому музеї.

Олександр Дорошенко, заслужений художник України:

«Я хотів щось таке оптимістичне, що б могло надати якихось нових духовних емоцій людям, відвідувачам. І я побачив, що це в принципі вдалося. Тому що люди із задоволенням дивилися на ці роботи».

Митець малює в стилі неоромантизму. Роботи чуттєві й спокійні, що притаманно цьому стилю. Але при цьому в картинах чітко підкреслені деталі. Тут і пухнасте гілля зимових дерев, розкішні осінні шати, наповнені зеленню весняні й літні пейзажі.

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР:

«Я вдячна Олександру за те, що такі якісь настрої негативні, які в нас накопичуються протягом цих останніх місяців, сьогодні можна розчинити в цій атмосфері, у цих барвах, у цих фарбах. У музиці, яка насправді з кожної картини лунає для нас. Тому для мене сьогодні настрій особливий і він став значно теплішим, чим був, наприклад, сьогодні зранку чи вчора».

Всі ці картини й справді поєдналися між собою гармонійно, як одна велика історія. Її допомогла створити дружина художника Олена.

Олена Дорошенко, дружина художника Олександра Дорошенка:

«Ми разом відбирали ці картини на виставку і я йому одразу сказала: «Олександр, треба для людей зробити свято». Бо ми настільки вже втомилися від буденної війни, від усіх страхіть і жахів, що треба якийсь промінчик сонця».

Мирослав Латинник, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці:

 «Коли ти дивишся картину, ти маєш подивитися з різних кутів її. Справа, зліва і завжди підходити то вперед, то відходити назад. Бо фактично, картина завжди промовляє. То є душа художника».

Якщо ви також хочете відчути цю атмосферу – завітайте в Ірпінський історико-краєзнавчий музей. Виставка «Сонце на палітрі» триватиме ще тиждень.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!