Реклама

В ірпінському музеї триває виставка студентів-графіків (відео)

Який він, Ірпінь, очима молодих художників? Багатошаровий, фактурний, зі шрамами від російського вторгнення. Своє бачення міста на папері зобразили студенти-четвертокурсники  Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури. Їхні напрацювання зараз можна подивитися в міському музеї. 

Євгенія Антонюк, начальниця відділу культури, національностей та релігій ІМР: 

«У нашому музеї відкрилась виставка «Ірпінь – графічні історії». Це – результати графічних робіт студентів НАОМА, з яким наше місто підписало меморандум, студенти графіки і архітектори. Вони  відвідували наше місто, були на декількох екскурсіях, і також самостійно приїздили, і вони створили таку мапу, вона така достатньо інтерактивна».

Саме ця мапа Ірпеня – є серцем експозиції. Складається вона із багатьох різних між собою сегментів. Над кожним із них працював окремий художник. Анна обрала для роботи мікрорайон «Романівка» та зруйнований міст.

Анна, студентка Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури:

«Я прийшла до думки, що вода ніби має лікувати. І от саме такі циклічні рухи води, кола, які розмиваються, загалом алегорично мали передавати те, що ця травма, яка існує, вона не зникне, але вона розмиється, загоїться».

А це – фрагмент, над яким працювала Ольга. На ньому – частина ірпінської набережної та пляж. 

Ольга, студентка Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури:

«Моєю задумкою було зобразити оцю дитячу сонячність, тому що, що б не трапилося треба вміти зберегти бажання до життя, бажання і вміння якось відпочити, бажання передати радість для інших».

Над проєктом «Ірпінь. Графічні історії» 16 студентів-графіків працювали влітку в межах своєї практики. Усі їхні нотатки, ескізи, замальовки і навіть відео-історії подорожей в Ірпінь також представлені в музеї. 

Тарас Ковач, куратор проєкту, викладач: 

«Експозиція і виставка – інтерактивна, пропонується кожному відвідувачу взаємодіяти з цими експонатами. Тобто це не просто блокнот або щоденник, який лежить на столі! Його не те, що можна, його потрібно брати, потрібно листати, потрібно з ним взаємодіяти, дивитися»

Виставка студентів-графіків в ірпінському музеї триватиме до 28 вересня. Вхід – вільний.
 
 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!