В ірпінських амбулаторіях утричі побільшало пацієнтів із респіраторними захворюваннями

Photoeditorsdk Export 2022 01 26t165642.563

У січні кількість пацієнтів із гострими респіраторними захворюваннями в амбулаторіях Ірпінського центру первинної медико-санітарної допомоги збільшилася майже втричі, більш ніж третина з них – діти. Про це сьогодні на засіданні місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій повідомив директор центру Андрій Левківський.

«За останні декілька тижнів ми відзначаємо стрімке зростання захворюваності на COVID-19. Здебільшого воно викликане новим штамом Омікрон, який утричі заразніший, ніж попередній штам Дельта. На прийомах у нашому центрі, якщо порівнювати з минулим місяцем, відвідуваність із приводу гострих респіраторних захворювань збільшилася майже в три рази. Велика частина тих, хто хворіє – більше третини – це діти», – сказав Левківський.

Як повідомив директор Ірпінської центральної міської лікарні Антон Довгопол, на сьогодні завантажена майже половина інфекційного відділення медзакладу.

«На даний момент завантаженість ліжок (нагадаю, в нас їх 112) складає 49%. За останній тиждень ми зафіксували приріст кількості пацієнтів приблизно на 15%», – зазначив Довгопол.

Нагадаємо, за даними управління освіти і науки Ірпінської міськради, станом на вчорашній день на території громади було виявлено 71 випадок захворювання школярів на COVID-19, на сьогодні їх уже 85. Загалом на грип, ГРВІ та коронавірус в Ірпінській громаді захворіли 1674 учні.

За рішенням комісії з питань ТЕБ та НС, відзавтра 5–11-ті класи загальноосвітніх закладів громади переходять на дистанційну форму навчання. У випадку збереження нинішньої динаміки розповсюдження хвороби з понеділка на «дистанційку» переведуть і молодших школярів. 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300