Відбулася третя онлайн-зустріч робочої групи з відбудови Ірпеня (відео)

Оглянути, оцінити, спланувати, відновити – чотири основні етапи проєкту «Irpin reconstruction summit». Він спрямований на відновлення зруйнованого російськими окупантами Ірпеня. Наразі завершився третій етап проєкту в режимі онлайн на платформі Zoom.

По ту сторону екрану свої ідеї щодо відбудови міста презентували передові іноземні проєктанти, урбаністи, стратеги, архітектори.

Стефано Боері, архітектор, урбаніст, партнер-засновник компанії «Stefano Boeri Architetti»:
«Я вірю, що ми можемо допомогти відбудувати місто, зробити його таким, яким воно було раніше – до того, як почалася війна. Ми знаємо і сподіваємося, що впораємося з цим викликом – відновити все та, можливо, зробити навіть краще. У минулому я був причетний до відбудови міст після землетрусу в Італії. Тому я маю в цьому досвід».

Марко Марі, президент Ради екологічного будівництва Італії:
«Я вважаю, що ми можемо створити чудову команду та допомогти реалізувати невеликі ідеї. Ми твердо віримо, що важливо підтримувати Україну, наскільки ми можемо. Друга світова війна залишила по собі найбільший будівельний майданчик у Європі. Ми не хочемо, щоб це повторилося сьогодні. Нам не потрібна третя світова війна. Тому ми дуже сподіваємося на ваше визволення, та щоб воно було швидким і безпечним».

По цю сторону екрану спілкувалися перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук і начальник відділу містобудування та архітектури Ірпінської міської ради Михайло Сапон.

Михайло Сапон:
«Війна внесла свої корективи, і наразі в переліку пошкоджених та зруйнованих об’єктів є школи, дитячі садки, бібліотека, багато житлових та інших будівель. Вони частково або повністю знищені. 8 тисяч людей залишилися без даху над головою».

Проєкт «Irpin reconstruction summit» реалізується з ініціативи Інвестиційної ради Ірпеня в партнерстві з громадською організацією «Центр суспільних комунікацій». Перша онлайн-зустріч відбулася ще 30 квітня. А вже 5 травня Ірпінь відвідали близько 120 архітекторів та проєктантів із усієї України.

Андрій Кравчук:
«Найближчим часом, до 10 червня, всі робочі групи нададуть свої пропозиції, і ми будемо (звичайно з громадою разом) обирати найкращі, які більше всього будуть вписуватися в макет розвитку нашого міста. І в подальшому вже будемо замовляти в наших партнерів ці проєкти. Щиро сподіваюся на плідну співпрацю, і я впевнений, що в нас усе вийде разом».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Мешканців Гостомельської громади запрошують на безкоштовне тренування

25 Apr 10:34

Детальніше
«Modern Theatre» в Ірпені покаже виставу «Повія» за мотивами роману Панаса Мирного

24 Apr 18:53

Детальніше
В Ірпінській громаді створюють комісію з інвентаризації зелених насаджень

24 Apr 16:46

Детальніше
Ірпінці доєдналися до естафери «Біг заради гармонії»

24 Apr 12:20

Детальніше
Всі новини
300x300