Відкрилося реконструйоване за 20 днів інфекційне відділення Ірпінської лікарні (фото)

Photo 2020 04 10 14 18 39

Сьогодні перший заступник Ірпінського міського голови Олександр Маркушин відкрив реконструйоване відділення Ірпінської міської лікарні. На його реконструкцію владі міста знадобилося 20 днів. Це стало можливим завдяки об’єднанню зусиль місцевих громад, влади та бізнесу.

«У новому інфекційному відділенні Ірпінської міської лікарні буде 9 індивідуальних боксів на 40 функціональних ліжок, із максимальною можливістю облаштування на 50. Це відділення з облаштованим під’їздом для авто “швидкої” та майданчиком для дезінфекції “швидких”. Приміщення обладнане системою фільтрації води та септиком на стічні води. Кожен бокс має приточно-витяжну окрему вентиляцію з підігрівом. Все відділення укомплектоване новими меблями й інвентарем. У кожному боксі присутні холодильник, мікрохвильова піч, туалет і душ», — повідомив Маркушин.

«Загалом у відділенні планується встановлення 10 апаратів ШВЛ (штучної вентиляції легенів) уже до кінця травня, а загалом у Ірпінській лікарні буде 20 апаратів ШВЛ. Також буде встановлено 8 інфузомадів, портативний мобільний рентген-апарат, переносний УЗД-апарат, 6 моніторів, 40 ультрафіолетових ламп із захистом для очей. Буде забезпечений відеонагляд, пожежна сигналізація і система тривожного сповіщення для кожного пацієнта. Кожен бокс має систему підводу кисню (загальна кількість — 34 точки), є киснева рампа, яка в подальшому буде дообладнана кисневим генератором, що вироблятиме 64 літри кисню на хвилину. Це дасть змогу бути незалежними від постачальників кисню», — наголосив перший заступник міського голови.

«Коронавірус став справжнім викликом для всієї України і для нашої громади зокрема. Як тільки постала загроза, за ініціативою голови Інвестиційної ради Ірпеня Володимира Карплюка ми почали діяти. І попри шалену критику та насміхання з боку “опонентів” та “активістів”, за три тижні щоденної роботи нам вдалося показати результат. Дякую кожному меценату та кожному робітнику, які не жалкували ні ресурсу, ні своєї праці. Від щирого серця бажаю, щоб усі наші громадяни були здоровими!» — додав Олександр Маркушин.

За його словами, Ірпінська міська рада висловлює щиру подяку за допомогу в реконструкції інфекційного відділення міської лікарні колективу ПрАТ «Ветропак Гостомельський склозавод», колективу будівельної групи «Синергія», Олександру Пікулику, Максиму Мельнику, Ігорю Жовтану, Дмитру Осипенку, колективу ПП «Стерх», колективу ТОВ «Сарафан», Бучанській міській раді, колективу мережі АЗС «КЛО», колективу мережі магазинів «Руслан», Олександру Пащинському, Андрію Страховському, Ірині Тарасовій, Тарасу Бурдейному, Максиму Нельзіну, колективу магазину «Будівельний двір», Ігорю Борзилу, Богдану Карпенку, Денису Лавровському, колективу ТОВ «Накую», Віталію Зорі, Віталію Легусю, Сергію Бадрудінову, колективу Благодійної організації «Фонд Андрія Портнова», Віталію Ліневичу, Дмитру Чаві, Сергію Пащинському, колективу ТОВ «Бест», Петру Юліановичу Королю та Петру Петровичу Королю, Миколі Бернадському, Наталії Шагаєвій, колективу НВО «Екософт», колективу ТОВ «Планета Пластик», колективу ТОВ «Аканта 2507», колективу ТОВ «Диванчик», Юрію Рибальченку, Артему Томіну, Євгенію Пуньку, Ігорю Федоренку та «іншим чудовим людям».

Нагадаємо, що протягом останніх декількох років в Ірпені було збудовано міську дитячу поліклініку, 5 амбулаторій сімейної медицини, відкрито антигіпертензивний та мамологічні центри, відділення невідкладних станів Ірпінської міської лікарні. Відремонтовано приймальне відділення, операційний блок травматологічного відділення міської лікарні, операційний блок пологового будинку, стоматологічний кабінет поліклініки, дитячу кімнату в дитячому відділенні міської лікарні. Було закуплено нове медичне обладнання в хірургічне відділення, відкрито інноваційний рентгенологічний кабінет і організовано його цілодобову роботу.

На 2020 рік в Ірпені виділили понад 10 мільйонів гривень на нове медичне обладнання, розпочали будівництво нового медичного центру по вулиці Садовій (біля поліклініки). Крім того, буде відкрито ще 2 амбулаторії сімейної медицини.

Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300