Володимир Карплюк: «Ірпінь ніхто ніколи не годував» (відео)

Photoeditorsdk Export 2021 02 24t204419.427

Голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк відновив на своєму youtube-каналі серію передач «Ірпінь розумний». У першому випуску програми він розвінчав міф про те, що Ірпінь раніше «годували» населені пункти, які були підпорядковані Ірпінській міськраді.

«Я хотів би нагадати більшості мешканців Ірпінського регіону про те, що ми мали неодноразові закиди, начебто Ірпінь живе за рахунок коштів інших громад – що Гостомель чи Ворзель годують Ірпінь, він використовує ці кошти для себе і не ділиться з іншими територіальними громадами. Всі чекали, що ми будемо дуже сильно виправдовуватися, а я чекав 1 січня. Тому що всі територіальні громади опублікували свої бюджети, в тому числі бюджети розвитку», – сказав Володимир Карплюк, наголосивши, що саме бюджет розвитку є показником успішності чи неуспішності громади.

«Бюджет розвитку Бучі – 100 млн грн, із яких 97 млн грн очікуються як надходження від продажу землі. Тобто фактичний бюджет розвитку Бучанської громади – 3 млн грн. Це дуже малий бюджет для такої великої громади», – зазначив Карплюк.

Він зауважив, що Гостомель «зафіксував свій бюджет розвитку на цифрі 61 млн грн – це теж невелика цифра». За словами політика, цей показник «розвінчує міфи» про те, що гостомельчани дотували Ірпінь, оскільки в останній період Ірпінська міськрада щороку спрямовувала на потреби селища більше, ніж 61 млн грн.

«Відкриваємо бюджет Ірпінської міської ради і бачимо, що плановий показник (бюджету розвитку) на початок року – 187 із половиною мільйонів гривень. Із перспективою росту до 300 мільйонів. Тобто Ірпінь не втратив – а якщо втратив, то зовсім трішки. Але при цьому ми неймовірно економимо на видатках, які раніше витрачали на обслуговування  тих населених пунктів, що відділилися від Ірпеня. Тому ці цифри чітко показують, що Ірпінь ніхто ніколи не годував. Ірпінь завжди був самодостатнім населеним пунктом із величезною базою оподаткування», – підкреслив голова Інвестиційної ради.

Крім того, відзначив він, аналіз бюджетних показників за останні роки свідчить про те, що «Ірпінь розвивається найбільш динамічно серед усіх громад Київської області, а можливо – й серед усіх малих міст України». 

Також Карплюк відзначив, що управлінська команда Ірпеня обрала більш вдалу стратегію бюджетоутворення, ніж керівники сусідніх населених пунктів. 

«Розгортається боротьба між Бучанською та Гостомельською громадами за завод «Антонов» – державне підприємство, яке, фактично, знаходиться на території обох громад. Всім відомо, що Буча здійснила спробу переманити цього платника податків. Таким чином, Гостомель може втратити дуже велику суму надходжень. Створюючи громаду, чиновники мали розуміти наперед, що не можна робити ставку на одного чи двох великих платників податків – треба робити ставку на малий і середній бізнес, який є основою благополуччя громад. Саме так і зробив Ірпінь», – сказав політик.

Він закликав не вірити «в пусті медійні меседжі й провокації». «Відкриваємо цифри, переконуємося – і тоді приймаємо рішення та фіксуємо свою точку зору щодо тих чи інших політиків», – резюмував Володимир Карплюк.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300