Реклама

Володимир Карплюк розповів про судову справу щодо парку «Центральний»

Володимир Карплюк розповів про судову справу щодо парку «Центральний»

Голова Інвестиційної ради Ірпеня та екс-мер міста Володимир Карплюк у спецвипуску  програми «Ірпінь Розумний» розповів про судову справу щодо парку «Центральний». Він дав відповіді на питання, в чому її суть та чому вона тягнеться з 2019 року. 

«19 липня 2019 року у випуску ТСН ми бачимо, як Генеральний прокурор приїжджає до Ірпеня, щоб дати інтерв’ю стосовно моєї персони. Зверніть увагу, що це останній день агітаційної кампанії перед днем тиші, і це фактично найбільш важливий випуск ТСН перед парламентськими виборами. Генпрокурор тоді сказав, що кошти на будівництво парку взяли у забудовників, а потім ще виділили на сесії, тому можна було б збудувати два парки», — розповів Карплюк. 

Він зазначив, що рух коштів легко перевірити і в результаті такої перевірки не знайшли доказів на підтвердження цієї позиції. «Неможливо виділити кошти, щоб це не пройшло по бюджетних рахунках. Звичайно, що Генеральна прокуратура перевірила всі ці дані у казначействі і не знайшла жодного задвоєння оплат по будівництву парку», — пояснив Володимир Карплюк.

Після цього справу перекваліфікуввали. «Зараз вже ніхто не говорить, що будівництво парку здійснювалося з двох джерел. На сьогодні ми маємо справу з тим, що змінються дев’ятий прокурор. Це відбувається тому, що всі свідомі люди, коли вникають в суть обвинувачення, розуміють, що немає сенсу займатися політичною «заказухою», яку створив в свій час Юрій Луценко. Сьогодні ми слухаємо інші звинувачення. В частині звинувачень фігурує один лиш факт, що начебто було неефективно використано кошти на проєктування парку. Це 250 тис грн. люди, які здатні це проаналізуввати, зрозуміють, що проєктування такого обєкту як парк Центральний – це не 250 тис грн. Те, що ми спромоглися через комунальне підприємство спроєктувати його за 250 тис грн, – це наша величезна перевага. Кошторисна вартість створення такого проєкту – це не менше, ніж 2,5 млн грн», — додав голова Інвестради.

Володимир Карплюк розповів, чому так довго тягнеться ця судова справа. «Свідками були мої опоненти, які дуже активно писати проти мене скарги в різні інстанції. Після початку військових дій цих свідків тут знайти не можна. Хтось з них виїхав в Польщу, хтось – в Канаді. І суд робив 6-8 приводів, щоб вони з’явилися і дали свідчення. От і маємо на сьогодні ситуацію: вже ніхто не говорить, що кошти на будівництво парку були задвоєні. Єдине, чим оперують зараз опоненти, що будівництво парку оплачено після його відкриття. «Це нефахові люди, не розуміють, коли парк здається в експлуатацію. Бо ніхто з них за своє життя не створив такого або іншого об’єкту. Єдине, що їм залишається, – це критикувати», — підсумував Володимир Карплюк. 

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпінській громаді повністю відновлено 523 багатоквартирних та 1460 приватних житлових будинки

Сьогодні, 12:58

Детальніше
Сесію ІМР заплановано на 26 вересня, позачергової не буде, - секретар міськради

Сьогодні, 12:52

Детальніше
В Ірпені шукають побратимів тероборонівця Андрія Пархоменка (відео)

06 Sep 18:37

Детальніше
 Начальниця благоустрою Ольга Олійнич судиться з мером за зарплату, невиплачену за час вимушеного прогулу 

06 Sep 14:06

Детальніше
Ірпіньводоканал пропонує підняти тариф на водопостачання і водовідведення з 32,1 грн до 67, 6 грн

06 Sep 14:02

Детальніше
Молодь Бородянки просить Президента надати їхньому селищу статус міста-героя

06 Sep 13:56

Детальніше
Благодійники оновили кабінети в Ірпінському ліцеї № 3 (відео)

06 Sep 13:52

Детальніше
В Ірпені «добробатівці» завершили ремонт будинку літньої жінки, який був пошкоджений росіянами

06 Sep 13:37

Детальніше
Всі новини