Реклама

Волонтери БО «Вільні люди Ірпеня» сплели 70 000 квадратних метрів маскувальних сіток для ЗСУ (відео)

Новий день – нова відправка на фронт. Це – волонтери благодійної організації «Вільні люди Ірпеня», і за півтора роки своєї діяльності вони сплели вже 70 000 метрів квадратних маскувальних сіток для українських оборонців. Для розуміння – цього б вистачило, щоб повністю вкрити 10 футбольних полів НСК «Олімпійський».

Божена Пархоменко, директорка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Ми почали з маленької сітки, з каркасу 9/2 метрів. До створення кожної такої сітки долучається багато людей. Хтось приходить на пів годинки, хтось на кілька годин в день, хтось на вихідних, хтось у будні. У цілому – це понад 100 людей, які мешкають у різних частинах Ірпеня».

Це – люди різного віку та професій. Пенсіонери та ті, хто поєднують волонтерство з основною роботою, як от Олександр. Він долучився до «Вільних людей Ірпеня» у жовтні минулого року.

Олександр Мишастий, волонтер БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Завдяки тому, що локація працює нон-стоп з ранку до пізнього вечора, 24/7 практично, то можна підібрати для себе час, виділити годинку, за можливості дві, та приділити цьому увагу».

Чимало часу приділяє волонтерству і це подружжя. Українка пані Антоніна та італієць пан Джакомо. Чоловік каже, вважає це своїм обов’язком. 

Джакомо Маджоріні, волонтер БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Ось ці я роблю сітки, щоб скоріше закінчилася війна».

Окрім плетіння сіток, волонтери роблять кікімори, виготовляють для захисників різноманітні смаколики, натуральні мазі та збирають все те, без чого складно обійтися у фронтових антиумовах.

Божена Пархоменко, директорка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Сухий душ, від комарів засоби і всі ці дрібнички хлопці дуже цінують, тому що там у них побут відрізняється від тилового побуту».

Такі коробочки волонтери надсилають військовим разом із маскувальними сітками. А в кожну з них загортають символічні подаруночки – янголи-обереги. Їх виготовляє відома майстриня народної творчості з Ірпеня Тетяна Федорова. 

Тетяна Федорова, заслужена майстриня народної творчості України:

«Гріє душу, звичайно гріє. Бо коли пані Божена надіслала мені фотографію і там одна з моїх оберегів ляльок у машині воїна на нулі. І це мені гріє зараз, я тільки цим і займаюся».

Радо долучилася до команди «Вільних людей Ірпеня» і переселенка з Краматорська пані Катерина. У волонтерській спільноті хоч і новачок, зате як вправно плете сітки. 

Катерина Анопрєєва, волонтерка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Підписана була давно і в фейсбуці, і в інстаграмі. Все думала, що треба доєднатися, але було далекувато від мого дому, а зараз поруч, то подумала – треба йти».

Це нова, вже п’ята локація благодійної організації «Вільні люди Ірпеня». Цим приміщенням волонтерів забезпечила Інвестиційна група «Молодість». 

Божена Пархоменко, директорка БО БФ «Вільні люди Ірпеня»:

«Окрема вдячність Інвестиційній групі «Молодість» за надане приміщення і можливість працювати. Дякую. Чекаємо людей, які живуть поруч, наших сусідів. Приходьте – Виговського, 2-д/4, цокольний рівень. Будемо раді вас бачити».

Долучитися до команди волонтерів можна через інстаграм та фейсбук організації. Підтримати донатом – відсканувавши кюар-код, який ви бачите на екрані. Разом до перемоги! 


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!