Реклама

Виникають питання до прозорості роботи Ірпіньводоканалу, — Карплюк

Виникають питання до прозорості роботи Ірпіньводоканалу, — Карплюк

Голова Інвестиційної ради Ірпеня, ексмер міста Володимир Карплюк розповів, що з огляду на останні події щодо фінансової прозорості роботи КП «Ірпіньводоканал» виникає дуже багато питань. 

«Тільки у минулому 2023 році КП «Ірпіньводоканал» з бюджету Ірпінської міської громади використав коштів в сумі 39 768 291 грн. І це виділено додатково до тих мільйонів, які щомісяця сплачують ірпінці», — повідомив Карплюк.

За словами Володимира Карплюка, підприємство працює непрозоро. «Досі на сайті КП «Ірпіньводоканал» не оприлюднено Звіт незалежного аудитора, баланс та звіт про фінансові результати за 2023 рік; Звіт про управління не оприлюднено за 2022 і 2023 роки. Ні мешканцям, ні медіа, ні адвокатам, ні депутатам міськради не надають перелік працівників з прізвищами. Чи не є причиною приховування інформації оформлення у КП «мертвих душ»? Досі не пояснено, які збитки КП в результаті втрати обʼєктів у Бучі та Ворзелі через провальне господарювання. Досі не відомо, як керівництво Ірпіньводоканалу довело до судів з Київводоканалом через борг понад 20 млн грн. Досі не пояснено громаді, чому Буча вже роками безкоштовно транспортує свої стоки через мережі Ірпеня. Хоча Буча вже давно звернулася з листом-наміром укласти трьохсторонню угоду. І це я не згадую, як Ірпінь залишився без води, бо Ірпіньводоканал був непідключений до генераторів, якими забезпечили КП міжнародні благодійники», — зазначив Карплюк.

Photo 2024 08 02 17 07 30
Photo 2024 08 02 17 07 32
Photo 2024 08 02 17 07 34

Голова Інвестради вважає, що перед переглядом тарифу КП «Ірпіньводоканал» необхідно здійснити наступні кроки:

1. Зобовʼязати Ірпіньводоканал оприлюднити всі фінансові звіти, штатні розписи та надати інформацію про працівників та умови оплати праці. Переконаний, що дуже здивуються навіть працівники КП.

2. Створити спеціальну контрольну комісію з числа депутатів Ірпінської міськради та представників ОСББ.

3. Створити Наглядову раду КП «Ірпіньводоканал», яка контролюватиме використання коштів та звітуватиме перед громадою.

4. Негайно відсторонити директора КП «Ірпіньводоканал» Артура Загодіренка через некомпетентність. А от тоді вже й вирішувати питання перегляду тарифу.

Нагадаємо, скоро робоча група з питань обгрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги при виконкомі Ірпінської міськради розглядатиме підвищення тарифу КП «Ірпіньводоканал» на водопостачання та водовідведення. Наразі діючий з 2022 року тариф становить 32,112 грн/м³.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!