Реклама

Як бійці ДУК «Правий сектор «Гаргулії» тренують цивільних і ветеранів війни (відео)

Як бійці ДУК «Правий сектор «Гаргулії» тренують цивільних і ветеранів війни

«Україна! Понад усе!».

Гартують дух, долають перешкоди та стають сильнішими. Опановують сучасні технології, зброю, тактичну медицину та багато іншого. Це – вихованці Добровольчого українського корпусу «Правий сектор» підрозділу «Гаргулії». 

Ростислав Малєванов, «Дельта», командир підрозділу Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Напевно, почнемо з того – хто такі гаргулії. Це – міфічні істоти, котрі вдень наглядають, ну а вночі роблять свою справу».

І як справжні гаргулії, учні бойового підрозділу вчаться «полювати», «завойовувати» і «визволяти». Такі випробування на міцність для більшості з них – уже звичні.

Дарина, «ДШК», вихованка Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

 «Я на минулих вихідних теж була й мені дуже сподобалося. Тут класні інструктори. І дуже подобається, що мій вік, неповноліття – це взагалі не проблема для того, щоб здобувати знання й навички».

Юний вік – не перешкода для тих, хто прагне навчитися новому. Іван – наймолодший учасник вишколів. Йому 13. Але тільки-но погляньте, як хлопець вправно збирає зброю! (кадри № 00100-00101)

Іван, «Лєший», вихованець Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Чому я взагалі тут? Ну мені подобаються вишколи, взагалі військова тематика. Я думаю, мені це знадобиться в житті».

Впевнена, що такий досвід їй знадобиться, і Тетяна. Жінці 50 років і це – її перший вишкіл у житті. Із 2014 року вона волонтерить, але вважає, що цього замало. Її чоловік, син і зять на фронті. Тож, жінка вирішила, що настала і її черга.

Тетяна, вихованка Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Просто вже дійшло до того, що я сама вже готова йти куди небудь, щоб бути корисною для ЗСУ. Як мама трьох дітей, не можу просто сидіти на дивані й дивитися телевізор. Треба щось робити!».

Тренуються на полігоні не лише цивільні, а й ветерани війни.

Євгеній Нелен, «Dос», керівник відділу безпілотних комплексів Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Перша задача – діючі ветерани, які уже, на жаль, по тим чи іншим причинам «списані». Вони адаптуються в суспільство, бачать свою необхідність і бачать результати цього. А основна ціль, звісно, оборона країни, підвищення боєздатності і тільки перемога!».

Мотивують вихованців та діляться з ними своїм безцінним досвідом бойові інструктори, які захищають Україну з 2014-го та з початку повномасштабної війни.

Ростислав Малєванов, «Дельта», командир підрозділу Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Всі в своєму класі профі. Це від будь якої служби до будь якого підрозділу в ЗСУ навіть. Це – інструктори професіонали, тому радий бачити на наших вишколах».

Інструктори навчають учнів азам військової справи. Один із основних напрямків – стрільба. Вихованці «Гаргулії» не лише вивчають різноманітні види зброї, а й відпрацьовують теорію на практиці. У різних бойових позиціях навчаються влучати в «яблучко».

Владислав, «Фома», інструктор із вогневої підготовки Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Війна не закінчується, і я думаю, воювати будуть всі, тому треба навчати людей. Не важливий вік, віросповідання і так далі. Тому, маємо досвід, можемо вчити і ми працюємо над цим, вдосконалюємося і розвиваємося».

Також тут навчають пілотувати різноманітними видами дронів. Не лише на полігоні, а й додатково в класах – із допомогою симуляторів. А ще вчаться розробляти бойові стратегії та надавати першу допомогу пораненим у польових умовах.

Костянтин, «Жаба», інструктор із тактичної медицини Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

«Медицина, вона потрібна будь кому в нашому житті. Що просто цивільним, що безпосередньо військовим. У військових на цьому зав’язано дуже багато, тому що не завжди є доступ до швидкої евакуації, тому, безпосередньо бійці повинні мати навички в першу чергу – для збереження свого життя і в другу – збереження життя свого побратима».

Не менш важлива для виконання будь якого завдання – фізична підготовка. Тому на кожному вишколі учні традиційно долають смугу перешкод. На перший погляд, здається, що це не так то й складно, але не всім цього разу було легко. 

Олександра Страдецька, журналістка:

«І так, друзі, як ви бачили, я також спробувала подолати цю смугу перешкод. Насамперед, хочу точно сказати, що дуже багато залежить від фізичного стану. У мене він, на жаль, не такий як у багатьох учасників, але самі основні перешкоди я також подолала».

Андрій, «Тяга», вихованець Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор «Гаргулії»» (Київ):

 «Якщо бути підготовленим і якщо приділяти хоч трошки фізичній активності увагу, то в принципі можна легко пройти. Ну звісно, трішки заморишся, захекаєшся, але не скажу, що це прямо дуже важко».

І весь цей масштабний досвід від бійців «Гаргулії» абсолютно безкоштовний. Займатися можуть всі охочі з Київської області віком від 14 до 60 років.

Олександр Сачко, «Прут», начальник головного штабу Добровольчого Українського Корпусу «Правий сектор»:

 «Досі ми можемо робити це безкоштовно, за власний рахунок. Добровольчий український корпус вісім років до повномасштабки працював без жодної копійки державних коштів і зараз так намагаємося робити. Наразі це Київ, Київська область й приїздять уже з Житомира хлопці й дівчата. А у найближчому часі, сподіваємося, що не треба буде приїздити, тому що школа відкриває філіали в багатьох областях України».

А доки філіали в інших областях ще не відкрилися – всіх охочих спробувати себе у військовій справі запрошують на навчання до Києва. До речі, найкращих учасників вишколів щоразу відзначають корисними подарунками та подяками. 

Тож, слідкуйте за анонсами «Гаргулій» в інстаграмі та фейсбуці й долучайтеся до лав творців змін!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Наші вироки — цеглинки для вищого рівня: суддя Михайло Одарюк про розгляд воєнних злочинів (відео)

Сьогодні, 12:05

Детальніше
Як бійці ДУК «Правий сектор «Гаргулії» тренують цивільних і ветеранів війни (відео)

Сьогодні, 10:15

Детальніше
«Теревені» в Києві: засідання мовного клубу відбулося в музеї «Становлення української нації» (відео)

15 Oct 17:49

Детальніше
За рік виконком Ірпінської міськради не освоїв майже 250 млн грн, виділених на відбудову житла містян

15 Oct 14:41

Детальніше
В Ірпені відбувся Чемпіонат України з хортингу

15 Oct 12:20

Детальніше
Вихованці Ірпінської ДЮСШ вибороли 9 призових місць у Кубку України з таеквон-до ІТФ 

15 Oct 11:33

Детальніше
На війні загинув мешканець Ірпеня Віталій Король

15 Oct 10:29

Детальніше
Пріоритет – сімейне виховання: в Ірпінській громаді реалізовують реформу системи догляду та підтримки дітей

14 Oct 20:24

Детальніше
Всі новини