Реклама

Як працює Червоний Хрест в Бучанському районі

Img 6914 1024x684

Бучанська міськрайонна організація Товариства Червоного Хреста України працює в Ірпені не так давно – останні дев’ять місяців. У непримітну чотириповерхову будівлю на Северинівській, 120А, напроти ліцею №3, переїхали вже після деокупації міста. До цього філія працювала в Гостомелі.

Основний і традиційний напрям підтримки від Товариства Червоного Хреста — гуманітарна допомога: продуктові набори, гігієнічні товари, подушки, ковдри тощо. Їх отримують люди, які опинилися у складних життєвих обставинах: внутрішньо переміщені особи, літні люди, багатодітні родини, люди з інвалідністю, місцеві, які втратили власні домівки. Утім допомоги останнім часом не так багато, як раніше, тому в пріоритеті – внутрішньо переміщені особи. За останні вісім місяців допомогу від Червоного Хреста отримали більше тисячі мешканців Приірпіння, переважно внутрішні переселенці.

Також у  Товариства Червоного Хреста є проєкт «Догляд вдома». У межах проєкту соціальні працівники Червоного хреста виїжджають до самотніх людей похилого віку, які потребують сторонньої допомоги. Вони можуть принести продукти, допомогти сходити до лікаря, прибрати в помешканні, одним словом допомогти тим, що людина вже не в змозі зробити самостійно. Наразі соціальні працівники Червоного Хреста мають близько 30 підопічних, за якими наглядають. Проєкт реалізується у співпраці з місцевими управліннями соціального захисту населення.  

Окрім того, в регіоні працюють мобільні медичні бригади Товариства Червоного Хреста. За потребою вони виїжджають до віддалених населених пунктів району, де люди не мають доступу до базових медичних послуг. У складі бригади — лікарі з медичних закладів, з якими Червоний Хрест підписує меморандум про співпрацю. Спеціалісти можуть виміряти тиск, рівень цукру в крові, оглянути людину й надати певні рекомендації.

У приміщенні ірпінського Червоного Хреста також діє центр психосоціальної підтримки. В основному тут працюють із дітьми: проводять майстер-класи, грають у настільні ігри, малюють, переглядають мультфільми тощо. Частіше за інших кімнату відвідують діти, які переїхали в Ірпінь із прифронтових територій, із багатодітних родин або ті, які пережили жахи окупації. Їм допомагають подолати стрес, зняти емоційну напругу, налагодити спілкування з однолітками тощо. У кімнаті з відвідувачами працюють дві волонтерки. Інколи в організації проводять тренінги і для старших, надалі ж планують надавати психосоціальну допомогу дорослим на постійній основі. Центр психосоціальної допомоги відкритий із понеділка по п’ятницю з 14:00 до 16:00.

Загалом Бучанська філія Товариства Червоного Хреста часто проводить різноманітні заходи в Приірпінні. Наприклад, сесії з мінної безпеки у навчальних закладах чи інших організаціях.

Раніше в ірпінському Червоному Хресті також працював банк одягу, зараз його перемістили у Гостомель. Там будь-хто може прийти й безкоштовно одягнутися. Банк одягу розташований за адресою: вул. Свято-Покровська, 308. Працює в понеділок та п’ятницю з 9.30 до 13.00.

Уточнити наявність потрібної допомоги можна за телефоном Ірпінського Червоного Хреста: 063-100-56-79. Телефонуючи, будьте терплячі та ввічливі. Пам’ятайте, що працівники Червоного Хреста — волонтери, які обирають це заняття із бажання допомогти людям

Долучитися до роботи гуманітарної організації може кожен охочий. Можна стати волонтером або принести до банку одяг, взуття, іграшки, посуд, постільну білизну, продукти тощо. Підтримати Бучанську філію Товариства Червоного Хреста можуть й представнику бізнесу. Тож долучайтеся і давайте допомагати один одному!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама