Реклама

Як в Ірпені вирішують проблему підтоплення будинків на Озерному (відео)

На справжнє озеро після негоди перетворився двір мешканки Ірпеня пані Тетяни. Це вже вдруге, коли її та сусідні ділянки так затоплює після сильної зливи.

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Перший раз після дощу, який був з градом. І це ось зараз знову».

Саме у цей район Ірпеня до річки завжди стікає уся вода з міста. Раніше вона текла на порожні земельні ділянки, зараз же їх забудували і вода знайшла інший шлях — у приватні садиби.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Вода там збиралася з усього Ірпеня і йшла на пойму, а зараз крайньою точкою став оцей двір».

Уже другий день підряд з цієї ділянки спільними зусиллями забудовника, ДСНС та мешканців викачують воду. Але щоразу відкачувати воду після дощу – це не вихід. Проблему потрібно вирішити раз і назавжди.

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Питання вирішуємо. Я і забудовник Ігор Оверко зранку до вечора тут бігаємо. Але це вже вдруге таке сталося. Ми зрозуміли, що просто викачка тут не допоможе. І навіть насос, який забудовник закупив, щоб викачував воду, теж не врятує ситуацію. Тому було прийнято рішення зробити природні стоки, які тут колись були».

Зараз не скажеш, що колись тут були стоки. На їхньому місці люди паркують свої автівки та навіть складають якесь сміття.

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Якщо зроблять так, щоб вона сама текла, то такого потопу не буде».

Антон Головенко, депутат Ірпінської міської ради:

«Уже домовились з сусідами, прибирають там зараз своє майно і зараз прочистять, так як воно було».

Через облаштовані забудовником стоки дощова вода з усього міста потраплятиме в річку Ірпінь, оминаючи приватні ділянки. Тож сподіваємося, що вже незабаром на одне проблемне після дощу місце в Ірпені стане менше.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300
Реклама