З Ірпеня до Києва – за 15 хвилин новою електричкою (відео)

Дев’ята ранку. На пероні Ірпінського вокзалу пасажири зустрічають нову електричку, яка відсьогодні регулярно курсуватиме за маршрутом Буча – Ірпінь – Коцюбинське – Святошин.

Пасажири:
«П
рийшов зараз на 9:01 і через 15 хвилин уже там».
«Д
уже добре. Зручно».

До пасажирів приєднується й Ірпінський міський голова Олександр Маркушин.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«13 гривень коштує один квиточок з Ірпеня до Святошина. Однозначно дешевше, ніж маршрутки. Людям було незручно, вони (електрички – ред.) були переповнені, а зараз ті, які будуть їхати з Бучі (Буча – Ірпінь – Коцюбинське – Святошин), будуть набагато зручніші для наших мешканців».

Разом із Маркушиним до Києва їдуть і керівники сусідніх громад – Бучанської та  Коцюбинської. Вже у вагоні їх зустрічає директор регіональної філії «Південно-західна залізниця» Артем Миронович. У такий нестандартний спосіб він запросив керівників громад на підписання меморандуму про співпрацю.

Артем Миронович, директор регіональної філії «Південно-Західна залізниця» АТ «Укрзалізниця»:
«Завдяки підтримці місцевої влади ми матимемо змогу направити цю електричку саме у цей пасажиронавантажений регіон, і завдяки підписаному сьогодні меморандуму щодо компенсації всієї кількості пільгових перевезень ми зможемо покривати хоча б частину операційних видатків на ці перевезення».

Артем Миронович називає новий маршрут виключно партнерським проєктом «Укрзалізниці», Київської обласної адміністрації та влади на місцях.

Олександр Маркушин:
«У кожній громаді що в Бучанській, що в Ірпінській, що в Коцюбинському – буде своє відшкодування пільгового проїзду. Це навантаження трохи лягає на бюджет, але я впевнений, що наші мешканці до столиці зможуть потрапляти швидше, якісніше, і їм буде набагато зручніше». 

Комфорт нової електрички пасажири вже оцінили: вагони світлі, немає сторонніх запахів, зручні крісла. І до Києва – всього за 15 хвилин. Декотрі кажуть – готові заплатити й більшу ціну, якщо така якість перевезення триватиме й надалі.

Олександр: 
«Умовний експрес БориспільКиїв на маршруті БучаСвятошин. Я не знаю, скільки це буде коштувати, але я готовий платити».

Човниковий рух за маршрутом забезпечуватиме шість пар поїздів: три пари – в ранкові години пік і три пари – у вечірні години пік. Одна така електричка водночас може перевезти 800 пасажирів.

Сергій Даніш, Коцюбинський селищний голова:
«Дуже важливо, що зберігаються всі пільги для всього пільгового населення. Тобто будь-який пенсіонер, кожна людина, яка має якусь пільгу від держави, може прийти, сісти в потяг і проїхати за своїм пільговим квитком. Не так, як у маршрутках – дві людини, а далі чекай».

Усі напрацювання та подальшу співпрацю закріпили підписанням меморандуму між «Укрзалізницею», Київською обласною адміністрацією та місцевими громадами.


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300