Реклама

«Зоряна випічка»: хліб, що рятував ірпінців під час бойових дій (відео)

Надія Дроган, журналістка:

«Яким хлібом ви у війну годували ірпінці?»:

Марина, продавчиня пекарні «Зоряна випічка»:

«Біленький формовий. Він такий, як з печі, має хрустку шкориночку і ще ми тоді готували біленький батон і круглу паляничку.Той хліб, який ми випікали із сьомої до сімнадцятої, це був для населення хлібець, бо люди тут стояли, а після сімнадцятої ми вже хлібчик віддавали захисникам та теробороні Ірпеня».

Надія Дроган, журналістка:

«Ви знаєте, чим пахне хліб під час війни? Багато мешканців Ірпеня Вам точно можуть сказати, що хліб під час війни пахне життям. Півтисячі хлібин ось ця невеличка пекарня випікала до 6 березня. Щоб бодай по хлібинці в руки могли отримати люди, які стояли тут у великій черз».

Мирослава, пекарка «Зоряної випічки»:

«У нас, як ви бачите, маленька пекарня, і ми не могли багато випекти одразу. І люди чекали. По дві, по одній буханочці. Старалися ділити так, щоб люди йшли додому із хлібом».

 Пекарня «Зоряна випічка» запрацювала в Ірпені біля автостанції на Северинівській, 1-Б десь за рік до окупації міста. Під час бойових дій пекарі не залишали містян без хліба аж поки не зникло світло. А як тільки Ірпінь був звільнений, колектив   одразу повернувся в місто. Власниця пекарні Зоряна Вінниченко везла борошно із Львівщини, щоб одразу  почати випікати хліб. Але для цього потрібно було світло, якого не було. 

Зоряна Вінниченко, власниця пекарні «Зоряна випічка»:

 «Коли в’їхали, жахлива була картина. Але я пішла в РЕС, сказали, залишайте заяви отут на столику. Думаю, коли це світло нам підключать. Ви не повірите, але не наступний день я прихожу, відкриваю пекарню. А в нас є світло. Перший раз здивував мене РЕС, що так скоро підключили світло».

 За короткий час Зоряні вдалося відновити повноцінне виробництво. З печі — одразу на вітрину. Тут стільки всього, що очі розбігаються.  Саме зараз ви бачите як Мирослава готує тістову основу для випічки з грушею.  Ви лиш погляньте, як апетитно виглядає ця начинка.

Мирослава, пекарка «Зоряної випічки»:

 «У нас зараз осінь, сезон груш, сезон гарбуза. Дуже корисна випічка і смачна. А особливо груша дуже смакує з листовим тістом. 

— А що особисто ви любите їсти із того, що самі тут готуєте?

 — Я люблю всю нашу випічку. Дуже люблю пиріжечки. І, як не дивно- це з горохом. Вони такі запашні, дуже пахнуть часничком.

За зміну Мирослава може наліпити не одну сотню найрізноманітніших смаколиків. У минулому дівчина була швачкою. Тут, каже, відкрила саму себе. Радієщо у цій пекарні – широке поле для творчості. І багато різної випічки напридумувала сама. 

Мирослава, пекарка «Зоряної випічки»:

«Наприклад, булочка з гарбузом і яблучком з додаванням лимону, різні тарти. Цибулевий, наприклад. Гарбузовий тарт. Я коли пробую якусь новинку, якусь булочку з новою начинкою і вона в мене виходить прекрасна, смачна, красива на вигляд. Я радію від того».

Поруч з Мирославою чаклує над пиріжками Ірина

А це що таке буде?

Ірина, пекарка «Зоряної випічки»:

«Це слоєчка – творог із шпінатом. Солоненьке таке, смачненьке. Змащується кунжутом і смакуємо».

Вже чути як на всю кухню пахне тушкована капуста. Дівчата кажуть, нічого зайвого у начинку не додають. Все натуральне. А погляньте на цей запечений гарбуз. Ніколи не здогадаєтесь що з нього роблять окрім тартів.  Дівчата печуть гарбузовий хліб.

Зоряна Вінниченко, власниця пекарні «Зоряна випічка»:

«Він дуже смачний. Я скуштую і вас пригощу. Будь ласочка.

— Він такий оригінальний. На жоден хліб не схожий.

— Гарбузи вирощуємо самі. У мене у Львівській області є діляночка. Там вирощуємо гарбузи і яблука.

Загалом дівчата випікають лише хліба 15 видів. І все за оригінальним рецептом. В супермаркеті такого не знайдете. А весь асортимент продукції – близько сотні різних найменувань. І всі, хто відкрив для себе цей хлібний рай, іншого, здається, вже й не шукають.

Сергій, мешканець Ірпеня:

Дуже смачно. Я би не приїхав. Я з десятої лінії приїжджаю».

Тетяна, мешканка Ірпеня:

«Я сама люблю пекти й готувати хлібні вироби. Тому воно мені імпонує як моє, домашнє».

Юрій, мешканець Ірпеня:

«Випічка завжди свіжа, смачна. Вона велика. Це набагато краще ніж у супермаркетах. От подивіться на цю булочку. Розмір булочки вражає. Враховуючи ціну, вважаю,  що це дуже дешево, дуже смачно, ну і дуже корисно. Ми вже не перший день купуємо у цій пекарні і довіряємо їй цілком і повністю».

З усього видно, популярності пекарні не займати. А от чи складно у такі непрості часи займатися підприємництвом.

Зоряна Вінниченко, власниця пекарні «Зоряна випічка»:

«Усім хто хоче працювати, тим не складно. У кожної людини є робота, кожна людина утримує свої сім’ї, має чим заплатити за комунальні послуги. То, я думаю, що це не складно. Складно на передовій хлопцям».

Бізнес Зоряни Винниченко зовсім невеличкий, але — соціально-відповідальний. Адже дівчата допомагають волонтерам, підтримують військових, відгукуються і на різні міські заходи. Працівниці кажуть, у кожен виріб закладають свою любов, яку дарують людям. Інакше – не можна.

Зоряна Вінниченко, власниця пекарні «Зоряна випічка»:

— Тісто любить любов.

— Люди люблять тісто, а тісто любить любов?.

-Так. Любов має бути. Вона підкорює світ.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Мешканця Київщини, якого росіяни незаконно утримували в Гостомельському аеропорту, вивезли до Мордовії

Сьогодні, 17:31

Детальніше
«Зоряна випічка»: хліб, що рятував ірпінців під час бойових дій (відео)

Сьогодні, 16:28

Детальніше
Претензій до підрядника немає, а от до фінансування купа питань: мешканка Ірпеня про реконструкцію багатоповерхівки на Соборній, 146

Сьогодні, 15:12

Детальніше
На вул. Котляревського, 52а в Ірпені завершують відбудову багатоповерхівки

Сьогодні, 13:39

Детальніше
Наші вироки — цеглинки для вищого рівня: суддя Михайло Одарюк про розгляд воєнних злочинів (відео)

Сьогодні, 12:05

Детальніше
Як бійці ДУК «Правий сектор «Гаргулії» тренують цивільних і ветеранів війни (відео)

Сьогодні, 10:15

Детальніше
«Теревені» в Києві: засідання мовного клубу відбулося в музеї «Становлення української нації» (відео)

15 Oct 17:49

Детальніше
За рік виконком Ірпінської міськради не освоїв майже 250 млн грн, виділених на відбудову житла містян

15 Oct 14:41

Детальніше
Всі новини