Фіскальний університет передали в управління Мінфіну

Medium

Кабінет Міністрів передав Університет Державної фіскальної служби, розташований в Ірпені на Київщині, в управління Міністерству фінансів. Раніше цей навчальний заклад був у підпорядкуванні ДФС. Про це повідомила пресслужба Мінфіну.

За словами державного секретаря міністерства Костянтина Ващенка, йдеться не про формальну передачу навчального закладу з одного відомства в інше, а про розширення переліку завдань, які він буде виконувати після переходу. 

«У зв’язку з реформою системи управління державними фінансами, яку ми зараз реалізовуємо, у нових висококваліфікованих кадрах та в підвищенні кваліфікації мають потребу всі структури, які підпорядковуються Міністерству фінансів: нова митниця, нова податкова, ДКСУ, служби фінансового моніторингу і сам Мінфін. Тому набір спеціальностей і предметів буде розширений, а навчальні плани адаптовані до реальних потреб і цілей, які ми ставимо перед собою», – сказав він.

У повідомленні зазначається, що «це буде навчальний заклад із особливими умовами навчання; усі студенти в ньому навчатимуться на контрактній основі і після закінчення зобов’язані будуть відпрацювати три роки за фахом або повернути кошти».

«Ми плануємо застосовувати концепцію дуального навчання: з третього курсу студенти, окрім лекцій, значну частину часу витрачатимуть на практичну роботу і виконуватимуть реальні завдання, щоби після закінчення мати необхідні навички, (вміти) користуватися спеціалізованим програмним забезпеченням, розуміти нюанси», – розповів Костянтин Ващенко.

Водночас виш займатиметься розвитком професійних компетентностей працівників тих структур, які вже працюють у системі Мінфіну.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300