Посилений протиепідемічний режим в Ірпінській лікарні продовжили до 12 травня

95884245 1597570343751504 4126676703382601728 O

Місцева комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій продовжила до 12 травня включно дію посиленого протиепідемічного режиму в Ірпінській центральній міській лікарні. Таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні комісії під головуванням першого заступника мера Ірпеня Олександра Маркушина.

Прийом пацієнтів, які потребують планової госпіталізації, тимчасово припинений. Разом із тим, інфекційне, пологове й дитяче відділення лікарні та екстрена медична допомога (травмпункт) працюють у штатному режимі. Комунальним підприємствам міста доручено провести повну дезінфекцію приміщень лікарні та прилеглу до неї територію.

Нагадаємо, захворювання на COVID-19 підтвердилося вже у 19 медпрацівників Ірпінської центральної міської лікарні. 

Крім того, відповідно до постанови Кабінету Міністрів від 4 травня, комісія вирішила продовжити карантин в Ірпінському регіоні до 22 травня, а також пом’якшити карантинні обмеження.

З 11 травня дозволено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, дитячі та спортивні майданчики.

Дозволяється надання послуг громадського харчування на відкритих (літніх) майданчиках, адресна доставки їжі та замовлення на винос (за умови, що суб’єкт господарювання за законом є оператором ринку харчових продуктів); торгівля непродовольчими товарами в магазинах; робота перукарень і салонів краси, адвокатів, нотаріусів, аудиторів, психологів, стоматології, закладів побутового обслуговування, засобів масової інформації, музеїв; тренування професійних спортивних команд на майданчиках просто неба на закритих базах.  

Усі пом’якшення карантину дозволяються за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів.

«Одноголосно затвердили перелік підприємств і закладів, які зможуть працювати вже з 11 травня. Дотримання ними санітарних норм контролюватимуть представники Нацполіції, Держпродспоживслужби та «Мунварти»», — зазначив на своїй сторінці в соцмережі Олександр Маркушин.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV та отримуйте якісну інформацію!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300