В Ірпені діють 18 інклюзивних класів для адаптації дітей з особливими потребами, — Чернявська

Чернявська1

Для навчання та соціальної адаптації дітей з особливими потребами в 7 загальноосвітніх школах працюють 17 інклюзивних класів. Також одна група для особливих дошкільнят працює в ДНЗ№1 «Лісова пісня».

Про це повідомила Олена Чернявська, заступник міського голови в своєму інтерв’ю ITV під час проведення флешмобу до Всесвітнього дня поширення інформації про проблеми аутизму:

«Діти з особливими потребами — дуже добрі, особливі, надзвичайні. Вони можуть і любити, і переживати. І дуже важливо виховати ставлення наших дітей і в цілому молодого покоління до таких діток».

Практично в кожному ірпінському дошкільному закладі виховуються діти з різними особливими потребами, з якими на постійній основі займаються психологи, логопеди та інші фахівці, які допомагають їхній соціальній адаптації.

Як повідомлялося раніше, в ірпінському регіоні проживає більше шестидесяти родин, які виховують дітей з порушенням аутистичного спектру поведінки. На думку батьків цих дітей, найголовніше для них — це соціалізація в звичайному середовищі своїх однолітків.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300