18-річний кіберспортсмен із Бучі став переможцем міжнародного турніру й заробив 3,6 млн доларів

Cyberef0534cac4c2

18-річний кіберспортсмен із Бучі (Київщина) Ілля Мулярчук («Yatoro») у складі команди «Team Spirit» став переможцем міжнародного турніру з гри «Dota 2». Турнір серії «The International» відбувся в Бухаресті. Ілля був наймолодшим учасником змагання. За перемогу він одержав 3,6 млн доларів, ставши одним із найбагатших кіберспортсменів України. Про це повідомляє kyivregion.info.

Це перша за 10 років перемога українців на «The International». Загальний призовий фонд турніру складав 40 млн доларів.

Yatoro відзначився надзвичайно результативною грою в плей-офф турніру. За десятилітню історію плей-офф «The International» було лише шість ремпейджів – це коли один гравець поодинці «вбиває» п’ятьох ворогів поспіль. Три з них зробив Ілля на цьогорічному турнірі.

У «Dota» хлопець почав грати у 2013 році. Коли в нього поламався комп’ютер, він влаштувався мерчендайзером, щоб заробити собі на нову техніку. На той момент Іллі було лише 13 років.

Гравець тренується по 10 годин на добу. Після цього переглядає записи ігор – своїх та інших сильних гравців. Цікаві моменти виписує в блокнот.

В інтерв’ю журналістам Ілля розповів, що прикладом для нього є легендарний баскетболіст Майкл Джордан. «Мені дуже сподобався серіал «Останній танець» про Майкла Джордана, я ним нереально надихнувся. Звідти я взяв багато спортивної філософії й переніс у свою гру. Коли Джордан грав у школі, то говорив, що багато хто займався по годині й був втомлений, а він грав по 2,5 години, а потім ще кликав інших на 1×1. Він був завзятий, і я намагаюся робити так само», – сказав Ілля.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300