29-та сесія Ірпінської міськради: бюджет, відбудова, заборона УПЦ МП (відео)

Бюджет Ірпеня догнав рівня 2021 року. Наразі наповнення місцевої казни – понад 100 %. А ще у квітні 2022-го він становив лише 40 %. Такий результат затвердили депутати на 29-ій сесії Ірпінської міськради. Частину коштів вже розподілили на вирішення важливих для громади завдань.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Виділили на проєктування будинку культури на 100 % і виділили кошти на проєктування ДЮСШ. Більш того, виділили ще на багатоповерхові будинки – це Миру, 1А, Миру, 4А і Северинівська, 105О – на ці будинки виділили кошти на проєктування. На Гостомельське шосе, 12,14,16 так само з місцевого бюджету виділили кошти, не з обласного, щоб завершити проєктування».

Щодо зруйнованої багатоповерхівки на Гостомельському шосе, 12,14,16, депутати проголосували й за зміну цільового призначення цієї земельної ділянки.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«На цьому тижні був підписаний договір між забудовником і Ірпінською міською радою щодо передачі цих земельних ділянок. Оперативно винесли на цю сесію питання зміни цільового призначення, так як ділянки були передбачені для індивідуальної садибної забудови. Зараз поміняли і запускаємо процес розроблення проєкту благоустрою на багатоквартирну забудову, щоб мати змогу реалізувати проєкт за фінансової підтримки МОМ».

75 мільйонів гривень виділила місту обласна військова адміністрація. Левова частка цих коштів піде на проєктування зруйнованого приватного сектору на вулиці Гостомельське шосе й Багірова, а решта – на його відбудову.

А ще вже цього року в Ірпені може бути відкритий новий медичний центр.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«Вже є в державному бюджеті кошти на закінчення нашого медичного центру – це 111 мільйонів. Зараз ми проводимо з ними консультації, дороблюємо проєктні рішення і будемо мати велику надію, що в червні нам додадуть ці кошти і нам це дасть змогу відкрити наш медичний центр».

Одним із найважливіших питань сесії стало звернення ірпінських депутатів до керівництва держави щодо заборони діяльності релігійних організацій Української православної церкви московського патріархату.

Євгенія Антонюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Не тішить те, що є випадки агресивної поведінки у церквах, і ми би хотіли в своїй громаді не допустити й спрацювати обов’язково на випередження. Тому сьогодні дякую колегам, що підтримали рішення, і це дасть можливість наверху також пришвидшити розгляд».

Максим Плешко, депутат Ірпінської міської ради:

«Громада має сказати своє слово. Якщо священники не чують і якщо вони не бачать, що відбувається, якщо вони досі сидять і чекають, що москва сюди прийде, то москва сюди не прийде. Ви шановні або робіть свій вибір на користь країни і йдіть за країною, громадою й народом, або ви тут служить не будете!».

Серед інших питань – депутати виділили додаткові кошти на поховання загиблих захисників, ремонт міських амбулаторій та заробітну плату лікарям, а також – на будівництво бомбосховища для вихованців дитсадка у Михайлівці-Рубежівці.

Всього на 29-ій сесії депутати розглянули понад 90 питань.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Артему Гуріну загрожує обмеження волі на строк до двох років

Сьогодні, 12:27

Детальніше
Ірпінський спорстмен Володимир Кульківський став переможцем Чемпіонату Європи з гирьового спорту

Сьогодні, 10:58

Детальніше
Ірпінська міська рада задовольняє лише 32% запитів на публічну інформацію — "Доступ до правди"

Сьогодні, 10:07

Детальніше
Ірпінський депутат Артем Гурін погрожував фізичною розправою своїй колезі та її родині

22 Apr 22:57

Детальніше
В Ірпінському музеї відкрилася великодня виставка (відео)

22 Apr 15:54

Детальніше
На вул. Соборній в Ірпені ремонтують дорожнє покриття

22 Apr 15:09

Детальніше
Завтра Ірпінська громада прощатиметься з 51-річним Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

22 Apr 12:59

Детальніше
Спортсмени з клубу «Kyiv region O-team» привезли 27 нагород з Чемпіонату України зі спортивного орієнтування

22 Apr 09:30

Детальніше
Всі новини
300x300