Реклама

33-тя сесія Ірпінської міськради: допомога ЗСУ, закупівля палива, ремонт лікарні, межі громади (відео)

Ні – святкуванню, так – допомозі військовим! Одне із важливих рішень, яке затвердили сьогодні на 33-й сесії Ірпінської міської ради. Йдеться про скасування урочистостей з нагоди Дня міста. А виділені на них кошти – майже 1 мільйон 700 тисяч гривень перенаправлять на потреби ЗСУ.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Виділено на цій сесії кошти на закупівлю безпілотних апаратів для військовослужбовців, відповідно до їхніх запитів. Для бійців територіальної оборони, які знаходяться зараз на різних активних напрямках військових дій».

Окрім цього, на сесії було розглянуто та затверджено ряд інших актуальних для громади питань. Зокрема, проголосували за виділення коштів на проєктування протирадіаційного укриття і капітальний ремонт стаціонарного корпусу Ірпінської міської лікарні.

Антон Довгопол, депутат Ірпінської міської ради, директор КНП «Ірпінська центральна міська лікарня»:

«Це – проєкт ремонту стаціонарного корпусу, плюс будівництво радіаційного укриття з подвійним використанням і технічних приміщень: склад, донорство, лабораторія. Це все буде корпус. Єдиний комплекс прибудований до стаціонару».

Також виділили кошти на закупівлю резервного палива для комунальних закладів і підприємств Ірпеня.

Олександр Пащинський, депутат Ірпінської міської ради:

 «Ми будемо закупляти паливо і тримати його в резервуарах. І якщо будуть масові відключення, щоб наші заклади всі могли працювати. Школи і дитячі садочки теж».

А от села Ірпінської громади до блекаутів поки ще не готові. Про це під час сесії заявила депутатка Ірпінської міської ради Катерина Пасюк.

Катерина Пасюк, депутатка Ірпінської міської ради:

«Якщо мене запитають, чи готові на сьогодні села до таких моментів, як блекаутів, то я відповім – ні. Ми маємо забезпечити перше – водонапірні вежі, свердловини та КНС стаціонарними генераторами, які запустять насоси, а це не менше 15 кВт. Ми не маємо чекати мобільних генераторів з міста, бо все може бути, можуть не доїхати».

Ця проблема буде оперативно вирішуватися, зазначили депутати.
З оптимістичного і важливого:  затвердили довгоочікуване, як зазначають самі обранці, – історичне рішення – межі Ірпінської територіальної громади.

Андрій Кравчук, перший заступник Ірпінського міського голови:

«Це надзвичайно важливо зробити одними із перших. Тому що потім територіальні громади, які будуть розробляти свої межі, вони вже будуть прив’язуватися до наших меж. Загальна площа нашої територіальної громади, відповідно до всіх документацій, становить 11700 гектарів і складається вона із трьох складових: Ірпінської територіальної громади, Михайлівсько-Рубежівської територіальної громади і Козинцівської територіальної громади».

Серед інших рішень – депутати виділили кошти на демонтаж зруйнованих війною приватних будинків, на встановлення додаткового світлофору на пішохідному переході по вулиці Університетській, а також на відкриття Ірпінського ліцею №3.

Всього ж на 33-й сесії Ірпінської міської ради депутати розглянули понад 100 питань.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!