75% мешканців Ірпеня вважають своє місто безпечним

дослідження3

Ірпінська агенція розвитку та Експертний центр з прав людини в Ірпінській міській раді представили результати соціологічного дослідження щодо можливості інтеграції в громаду соціально-вразливих груп населення.

Дослідження було проведено за підтримки Міжнародного фонду «Відродження»  в кількох громадах, у тому числі серед ірпінців. Метою проекту є створення безпечного середовища в громадах українських міст та селищ.

В процесі дослідження через анкетування було вивчено думку 1200 мешканців Ірпеня, проведено 5 інтерв’ю з керівниками міста та проведено 6 фокус-груп серед службовців, освітян, керівників ОСББ, лікарів, працівників Муніципальної варти.

В результаті дослідження визначено, що 75% мешканців Ірпеня вважають своє місто загалом безпечним, 20% з них відчувають себе в повній безпеці.

На думку більшості опитаних респондентів найбільшу стурбованість викликають наркозалежні особи, які можуть в наркотичному стані нанести тілесні ушкодження, пограбувати, порушувати громадський порядок, а також розповсюджувати важкі інфекційні хвороби та поширювати наркоманію серед молоді.

На думку кожного десятого учасника опитування, представники ромської етнічної групи, створюють відчуття небезпеки в місті через майнові злочини, поширення інфекційних хвороб, засмічення територій.

Поліцейські Ірпеня  звернули увагу на малозабезпечених осіб, які вимушені заробляти незаконним шляхом. Насамперед це ті люди, які звільнилися із місць позбавлення волі.

На презентації дослідження були запропоновані можливі шляхи вирішення ризиків інтеграції в громаду тих груп, які найбільше викликають стурбованість серед мешканців. Зокрема, це діяльність реабілітаційних центрів для наркозалежних, в яких надається медична, психологічна допомога, духовний супровід, працевлаштування, залучення до суспільно корисної діяльності, навчання, спортивних, культурних та освітніх програм.

Для ромських спільнот респонденти запропонували створити належні умови проживання, попереджати їх про правопорушення, працевлаштувати.

Для мешканців, які звільнилися з місць позбавлення волі, також було запропоновано створити належні умови проживання, працевлаштувати, залучати до волонтерства та соціальних проектів.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300