8 червня Ірпінь стане центром спортивної Київщини, — Володимир Карплюк

фото Карплюк вело1

Голова Інвестиційної ради Ірпінської міської ради Володимир Карплюк у своєму блозі інтернет-виданню Кореспондент.net   повідомив, що цього року Ірпінь приєднується до відзначення Міжнародного Олімпійського дня. Зокрема, 8 червня місто стане центром спортивної Київщини. Свято спорту в Ірпені спільно організовують Національний Олімпійський комітет України у Київській області, Київська обласна адміністрація, Міністерство освіти і науки України, Ірпінська міська рада.

У змаганнях візьмуть участь дошкільнята, учні та студенти, а також усі, кому захочеться приєднатися до Олімпійського дня в Ірпені. Загалом очікується понад 4000 учасників. Вони боротимуться за першість у змаганнях з різних видів спорту.

«Наприклад, буде традиційний легкоатлетичний забіг. А також спортивний заїзд на інвалідних візках. У ньому візьмуть участь  люди, які втратили можливість ходити, але не втратили силу волі, наполегливість та мотивацію. Заплановані також шаховий турнір, стрітбол серед підлітків, гирьовий спорт, конкурс малюнка на асфальті,  заїзди на велосипедах і ще багато спортивних подій», — зазначив Володимир Карплюк та наголосив, що головними локаціями Олімпійського дня в Ірпені стануть Парк Незнайка, який був відкритий минулого року, а також вулиця Тищенка.

За словами голови Інвестиційної ради, очікується, що до Ірпінського Олімпійського дня приєднаються відомі спортсмени. Зокрема, ірпінський борець вільного стилю, срібний призер Олімпійських ігор в Лондоні Валерій Андрійцев, призерка Європейських ігор 2015 року з дзюдо, чемпіонатів Європи з самбо, учасниця Олімпійських ігор 2016 року в Ріо-де-Жанейро Світлана Ярьомка, голова Асоціації Олімпійців Київщини, фіналістка Олімпійських ігор з групових вправ в Пекіні, майстер спорту міжнародного класу України з художньої гімнастики  Вікторія Зубченко, а також багато інших спортсменів.

«Ірпінь справедливо заслуговує на статус спортивного центру Київщини. У нас відбуваються важливі спортивні події всеукраїнського і міжнародного рівнів. Наприклад, торік Ірпінь приймав на своєму стадіоні Чемпіонат світу з футболу серед українських діаспорних команд. Ці змагання ми організуємо і цього року.

Зараз Ірпеню довіряють проведення широкомасштабних спортивних подій. Але нам це не далося просто так: за останні роки ми багато працювали над тим, щоб відновити і розширити міську спортивну інфраструктуру», — заявив голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк.

Він нагадав, що у 2016 році в Ірпені відкрито Центральний міський стадіон «Чемпіон», який збудовано за стандартами УЄФА. Крім поля для футболу, «Чемпіон» має тенісний корт, бігову доріжку, тренажерний комплекс, універсальний спортивний майданчик та зону для занять на свіжому повітрі. Трибуни розраховані на 1000 місць. На стадіоні є медичний пункт та тренерська кімната. За час існування на стадіоні відбулися спортивні змагання місцевого, всеукраїнського та міжнародного рівнів.

У 2017 році на території усіх шкіл Ірпеня обладнано багатофункціональні спортивні майданчики. З 2015 року в Ірпені розпочалася реалізація муніципальної програми з навчання дітей плаванню. Для цього в Ірпені відновлено басейн дитячого табору «Дружній».

«Ми щоразу  щасливі чути новини з міжнародних змагань про ірпінських спортсменів. Наша Ірина Коляденко бронзова призеркаЧемпіонату світу з вільної боротьби. Валерій Андрійцевбронзовий призер чемпіонату світу, срібний призер чемпіонату Європи, срібний призер Олімпійських ігор, Заслужений майстер спорту України з вільної боротьби. Ігор Поєдинокпереможець Чемпіонату України з тхеквондо», — розказує Володимир Карплюк.

За його словами, молодь Ірпеня не лише здобуває призові місця на міжнародних змаганнях, але й активно популяризує спорт у рідному місті. З липня 2018 року в Ірпені стартував соціальний проект «Територія спорту»: тут кожен охочий отримав нагоду безкоштовно займатися з фаховими тренерами. На сьогоднішній день команда «Території спорту» провела 64 відкритих тренування, організувала 10 загальноміських заходів, до здорового способу життя залучила 930 учасників. «Територія спорту» стала срібним призером соціальних проектів України за версією Social Project Awards.

«Запрошуємо усіх приєднатися до Олімпійського дня в Ірпені: будемо раді показати нашу спортивну інфраструктуру, яку ми створили за останні роки», — сказав Володимир Карплюк. 

Повна версія блогу Володимира Карплюка – на інтернет-сайті Кореспондент.net .

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300