Адміністрація Гостомеля роздала мільйони гривень на відбудову підставним компаніям

Гостомель

Журналісти-розслідувачі «Bihus.Info» виявили, що Гостомельська селищна військова адміністрація перерахувала мільйони гривень підставним компанія, які нібито займалися відбудовою.

Загалом журналістам вдалося виявити щонайменше одинадцять підозрілих ФОПів та фірм, з якими Гостомельська СВА уклала угоди. Серед них – мешканець тимчасово окупованого Донецька, пенсіонерка з Миколаєва та священник з Рівненщини.

Зокрема, майже 5 мільйонів гривень перевели на рахунок ФОПу пенсіонерки з Миколаєва Надії Редько. Журналісти «Bihus.Info» завітали до неї в гості та запитали про її діяльність. Пенсіонерка сказала, що оформленням займався її зять — Андрій Фоміца. Журналістам вдалося з’ясувати, що Андрій Фоміца напередодні підписання угоди сам шукав роботу і хотів влаштуватися менеджером з продажів у Приірпінні.

Саме Андрій Фоміца і відповів журналістам, коли ті подзвонили на контактний номер ФОПу Надії Редько. Цей же номер підв’язаний під ще один ФОП, з яким Гостомельська СВА підписала угоду. Це ФОП Ярослава Морозова. Чоловік родом із Донецька і, судячи з численних фотографій його матері, постійно перебуває на тимчасово окупованій території. Він отримав від гостомельських чиновників 300 тисяч гривень на роботи.

У Гостомельській селищній військовій адміністрації пояснили свої дії наслідками повномасштабної війни та необхідністю проводити закупівлі швидко. А також заявили, що перевірка підрядників не є їхнім обов’язком.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300