Амбулаторії Ірпеня отримали дві мобільні сонячні електростанції (фото)

321929938 851372055918659 4832639996261474399 N

Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав перші дві мобільні сонячні системи українського виробника – компанії «KNESS Energy». Електроенергія, яку вироблятимуть ці мобільні СЕС, сприятиме роботі медичних амбулаторій Ірпінської громади, що найбільше на Київщині постраждала від російської агресії.

«Всесвітня вітроенергетична асоціація WWEA та Глобальна платформа «Global100RE» запустили кампанію «Renewables4Ukraine» зі збору коштів для купівлі та передачі Україні обладнання, зокрема, малих та автономних сонячних систем, включаючи акумулятори, павербанки тощо. Мета спільного проєкту Всесвітньої вітроенергетичної асоціації і Української вітроенергетичної асоціації – допомогти людям із вирішенням енергетичних проблем через спрямованість на підтримку місцевого виробника за принципом «українській продукт – українському споживачу». Донорами проєкту виступили прості громадяни з різних континентів», – зазначив голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков.

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин подякував за підтримку Ірпінської громади в нелегкий час: «Приємно, що Всесвітня та Українська вітроенергетичні асоціації разом із компанією «KNESS Energy» обрали саме Ірпінь для реалізації пілотного проєкту з підтримки закладів первинної медицини на шляху до енергонезалежності. Ситуація в Україні та в Ірпінській громаді, зокрема, цієї зими буде найтяжчою за всю історію Української незалежності. З такими надійними партнерами нам буде легше пережити енергетичну кризу».

«Дякуючи донорам із різних країн, ми можемо сьогодні передати мобільні сонячні системи амбулаторіям Ірпеня. З огляду на гуманітарну ситуацію в Україні ми хочемо надати вам ще більше станцій, хочемо зробити свій скромний внесок в енергетичну незалежність України завдяки відновлювальній енергії. Сподіваємося, що сонячні установки будуть для вас корисними. Ви не самотні, ми на вашому боці», – наголосив у своєму відеозверненні генеральний секретар Всесвітньої вітроенергетичної асоціації Стефан Гзюнгер.

«Первинна медицина Ірпеня одразу після деокупації Ірпінської громади обрала шлях до енергонезалежності. Частину амбулаторій ми підключили до павер-волів та сонячних панелей компанії «Tesla». Приємно, що Всесвітня вітроенергетична асоціація підтримала нас спільно з українським виробником – компанією «KNESS Energy». Це забезпечить можливість ірпінським лікарям ефективніше надавати допомогу мешканцям громади», – наголосив директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги Андрій Левківський.

Нагадаємо, що Ірпінь є лідером на Київщині за кількістю відкритих нових амбулаторій в місті. За підсумками 2022 року, Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги показав найкращий фінансовий результат з-поміж усіх комунальних підприємств Ірпеня.


Фото Олега Гриба

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300