Амбулаторії Ірпінської громади отримали дві мобільні сонячні електростанції (відео)

Ірпінська амбулаторія №3 та Михайлівсько-Рубежівська амбулаторія загальної практики сімейної медицини відтепер енергетично незалежні, бо працюватимуть від ось таких сонячних електростанцій. Дві сучасні мобільні системи громада отримала завдяки Українській та Всесвітній вітроенергетичним асоціаціям.

Стефан Гзюнгер, генеральний секретар Всесвітньої вітроенергетичної асоціації:
«Дякуючи донорам із різних країн, ми можемо сьогодні передати мобільні сонячні системи амбулаторіям Ірпеня. З огляду на гуманітарну ситуацію в Україні ми хочемо надати вам ще більше станцій, хочемо зробити свій скромний внесок в енергетичну незалежність України завдяки відновлювальній енергії. Сподіваємося, що сонячні установки будуть для вас корисними. Ви не самотні, ми на вашому боці».

Андрій Конеченков, голова правління Української вітроенергетичної асоціації:
«Всесвітня вітроенергетична асоціація, яка безпосередньо виступила ініціатором цього проєкту, відкрила відповідний Фонд, і люди з усього світу передають невеличкі гроші – хтось 10 євро, хтось 20, хтось 5 доларів. Але коли накопичується сума, головна мета – використати ці гроші тільки на розвиток відновлювальних джерел енергії, щоб не купувати кривавий російський газ, криваву російську нафту».

Виробник електростанцій – вінницька компанія «KNESS Energy». Співорганізатор проєкту Андрій Конеченков зазначив: діяли за принципом «український продукт – українському споживачу». Ірпінь став першим містом для реалізації проєкту підтримки закладів первинної медицини на шляху до енергонезалежності.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Вони нам до Нового року зробили дійсно подарунок, подарунок нашій первинці, бо медицина починається з первинки. І коли є вже незалежне джерело живлення, то ми можемо надавати допомогу нашим містянам, лікувати їх. Ми дуже дякуємо від усієї Ірпінської громади!»

Головні переваги цих сонячних станцій – в автономності та мобільності. Їх можна перевозити в різні місця. І що важливо – користуватися енергією від такої станції можна не лише тоді, коли світить сонце.

Андрій Левківський, директор Ірпінського міського центру первинної медико-санітарної допомоги:
«Її можливо заряджати за допомогою сонячних панелей, але якщо, як зараз, погода не сонячна, то вона також може підзаряджатися від електромережі – тобто, коли дають світло, ми можемо її підзаряджати. Ця установка є мобільною, тому її можна використовувати за призначенням у будь-якій амбулаторії нашого міста».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300