Американська архітектурна компанія «Gensler» допомагатиме відбудовувати Ірпінь (відео)

Всесвітньовідома американська архітектурна та дизайнерська компанія «Gensler» допомагатиме відбудовувати Ірпінь. Відповідний меморандум підписали у Вашингтоні: від Ірпеня – міський голова Олександр Маркушин, від «Gensler» – співкерівник практики державного та оборонного сектору фірми Роберт А. Пек.

Перед підписанням документа відбулося детальне обговорення сучасної історії Ірпеня і перспектив його повоєнного розвитку.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:
«Із захист
ом міста ми справилися, а тепер стоїть інше завдання, не менш важливе – відбудова нашого міста. І тут ми звертаємося по допомогу до вас».

Володимир Карплюк, голова Інвестиційної ради Ірпеня, співзасновник Фонду відновлення Ірпеня:
«»Gensler» багато чого будував і проєктував: аеропорти, цілі мікрорайони, торговельні центри – багато чого класного й цікавого. Але в портфелі «Gensler» ще немає відбудови міста після війни».

Учасники зустрічі детально проговорили своє бачення майбутнього Ірпеня та основні підходи, що мають лягти в основу відбудови міста. Зокрема, мова йде про екологічність, розвиток туристичної інфраструктури і повну відмову від радянщини у питанні міського планування.

Марк Ердлі, регіональний керівник «Cities & Urban Design» у південно-східному регіоні «Gensler»:
«Ми хочемо відходити від архаїчного радянського планування міста і хочемо думати про плани на майбутнє, як бути більш мобільними».

За словами Олександра Маркушина, «Gensler» сприятиме залученню до відбудови Ірпеня найкращих міжнародних фахівців та експертів і надаватиме консультації щодо розробки детального майстер-плану відбудови міста. А голова Інвестиційної ради Ірпеня Володимир Карплюк повідомив, що вже почалося формування української локальної дорадчої ради, і «Gensler» погодився керувати процесами підготовки майстер-плану.

Володимир Карплюк:
«Наша мета – напрацювати генеральний план Ірпінської громади, напрацювати майстер-план, щоб ми відбудовували наше місто комфортним, зручним для його мешканців і щоби Ірпінь став прикладом відбудови для всієї нашої країни».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300