Андрій Літвинов розповів про зловживання керівництва «Ірпіньзеленбуду»

22426338 1173882466045274 5291774126407120155 O

Комісія, яка займається ліквідацією комунального підприємства «Ірпіньзеленбуд», виявила фінансові зловживання його керівництва. Про це повідомив на своїй сторінці в соцмережі голова ліквідаційної комісії, начальник управління інфраструктурного розвитку, інвестицій та ЖКГ Ірпінської міської ради Андрій Літвинов. Крім того, він запевнив, що вже сьогодні-завтра колектив «Ірпіньзеленбуду» отримає зарплату за серпень, виплату якої блокувала директор Ольга Олійнич.

Як пояснив Андрій Літвинов, за рішенням міської ради «Ірпіньзеленбуд» перебуває в стадії ліквідації шляхом приєднання до КП «Управління благоустрою міста». Завдяки цьому відбудеться оптимізація кадрів (наприклад, буде одна бухгалтерія й один відділ кадрів замість двох) та підвищиться ефективність роботи за рахунок координації різних напрямків.

Голова ліквідаційної комісії закликав колектив підприємства не хвилюватися: «всі, хто хоче працювати, й надалі будуть працювати, але вже в новому підприємстві; за рахунок оптимізації зарплата працівників буде підвищена».

Андрій Літвинов розповів про низку зловживань керівництва «Ірпіньзеленбуду», виявлених ліквідаційною комісією.

«Під час перевірки виплати заробітної плати було зафіксовано перевищення встановленої зарплати Олійнич Ольги Романівни – в деякі місяці цифра сягала 75 тис. грн при погодженій керівництвом 21–22 тис. Також зарплати такого рівня отримували наближені до Ольги Романівни працівники, і є інформація (зараз її перевіряємо), що частину вони віддавали їй назад», – зазначив посадовець.

Також він повідомив, що «було зафіксовано завищення цін та отримання відкатів за закупівлю рослин від постачальників». Крім того, за його словами, «60% відсотків деревини з дерев, які видаляли в місті, було офіційно неоприбутковано, а продано за необліковану готівку».

«Дуже багато спливло різної дуже неприємної чорної діяльності. Перевірка підприємства триває. Працює комісія. Всі порушення будуть передані у відповідні органи. Поки я в місті відповідаю за напрямок житлово-комунального господарства, я не дозволю розкрадати кошти комунальних підприємств», – наголосив Андрій Літвинов.

Він також прокоментував звинувачення Ольги Олійнич на адресу керівництва міста щодо затримки зарплати «зеленбудівцям» – за її словами, йдеться про «політичний тиск і розправу». (Ці закиди містяться у «відкритому листі» Олійнич, адресованому голові облдержадміністрації.) «Я, як голова ліквідаційної комісії, маю право підпису, але Олійнич Ольга Романівна не віддає мені печатку підприємства, про що я її просив при більшості членів комісії. З печаткою я міг би закрити зарплату всьому колективу. Але це, мабуть, їй не цікаво, бо треба підбурювати людей», – відзначив посадовець.

Згодом він повідомив, що за сприяння казначейства був знайдений шлях розв’язання проблеми. «Через те, що керівник хоче погратися в політику та шукає «політичних дах», не можуть страждати працівники підприємства, бо у всіх сім’ї, – написав Андрій Літвинов. – Працюємо з казначейством. Вже сьогодні, максимум завтра весь колектив КП «Ірпіньзеленбуд» отримає зарплату!»

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

Молодіжний парламент Ірпеня співпрацюватиме з Освітньою академією "UAdvise" (відео)

18 Apr 20:38

Детальніше
Як зацікавити дитину українськими міфами: Нік Лисицький презентує новий мультивсесвіт за мотивами української міфології

18 Apr 16:05

Детальніше
Мільйон в Ірпені й триста тисяч в Обухові: скільки заробляють "земельники" у міськрадах Київщини

18 Apr 15:46

Детальніше
В Ірпені відкрилася міні-виставка картин «Ірпінь: поранений, але нескорений»

18 Apr 14:54

Детальніше
Діток з Ірпінської громади запрошують на майстер-клас з розпису писанок

18 Apr 14:38

Детальніше
У Бородянці плестимуть маскувальні сітки

18 Apr 13:47

Детальніше
В Ірпені провели навчальні заняття з тактичної підготовки для учасників «Джури»

18 Apr 10:45

Детальніше
Як отримати податкові знижки розбиралися в ірпінському просторі «Вільна» (відео)

17 Apr 21:00

Детальніше
Всі новини
300x300