Андрій Шевченко та футбольний клуб «Мілан» збирають кошти на відбудову ірпінського стадіону

Photoeditorsdk Export (4)

21 вересня, в Міжнародний день миру, легендарний український футболіст Андрій Шевченко взяв участь у благодійному заході на базі клубу «Мілан», організованому для допомоги Україні. Частина коштів, зібраних у рамках акції, будуть використані на відбудову ірпінського стадіону «Чемпіон». Про це пише tribuna.com.

Колишній зірковий форвард «Мілана» зустрівся з фанатами та розіграв на благодійному аукціоні футболки зі спеціальної благодійної колекції, створення якої надихалася формою, в якій клуб став переможцем Ліги чемпіонів УЄФА 2002-2003 рр., а Шевченко забив вирішальний пенальті. Футболок продали вже на суму понад 200 тисяч євро (більш ніж 7,3 млн грн), ці кошти спрямують на кілька благодійних проєктів для допомоги Україні. Про один із цих проєктів – відбудову стадіону в Ірпені – оголосив на зустрічі сам Шевченко.

«Ми пишаємось тим, що стоїмо поруч із такою легендою, як Шевченко, в підтримці тих, хто цього найбільше потребує, і новий проєкт в Ірпені, а також його приємний візит сьогодні засвідчують наше бажання продовжувати цей шлях разом», – сказав очільник клубу «Мілан» Паоло Скароні.

Tribuna.com зазначає, що стадіон «Чемпіон» зазнав значних руйнувань навесні під час наступу на Ірпінь російський військ.

«Я не міг відійти від шоку після того, як побачив наш стадіон. Це просто жах. На полі я нарахував щонайменше дванадцять «прильотів» і ще десь шість – у трибуни й підтрибунні приміщення. От чим цим виродкам заважав стадіон? Це була наша гордість, тут займалися спортом стільки дітей… Просто сльози на очах…», – цитує сайт начальника управління освіти й науки Ірпінської міськради Олега Білоруса.

Нагадаємо, 20 серпня Андрій Шевченко відвідав ірпінський стадіон «Чемпіон» і дитячо-юнацьку спортивну школу, приміщення якої знищили окупанти. Міський голова Олександр Маркушин звернувся до гостя з проханням посприяти в пошуку фінансування для відбудови ДЮСШ і стадіону.  


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300