Антон Довгопол — про новий статус Ірпінської центральної міської лікарні

Відповідно до нового етапу медичної реформи усі лікарні Київщини поділені на надкластерні, кластерні і загального профілю. Ірпінська міська центральна лікарня отримала статус кластерної. Нововведення запрацює з 2024 року. Що це означає і як вплине на надання медичних послуг мешканцям громади – у прямій мові  директора КНП «Ірпінська центральна міська лікарня» Антона Довгопола:

«У нас є новий етап реформи, який повинен стартувати з 1 січня 2024 року. Відповідно до цього етапу реформи усі заклади будуть поділені на надкластерні, кластерні й загального профілю. Це ті три види закладів, які увійдуть у спроможну мережу. Це ті три види закладів, які першочергово будуть отримувати підтримку від держави. Які будуть отримувати більше коштів для того, щоб покращувати, модернізувати заклади, закуповувати нове обладнання, зберігати кадровий потенціал і розвиватися в напрямку того функціоналу, який буде визначений відповідно до того чи іншого закладу. Ірпінська міська центральна лікарня у Бучанському районі буде представлена як кластерна лікарня. Загальні лікарні залишаться такі як Вишнівська, Бородянська і Макарівська. Для жителів цих громад ті види допомоги, які будуть передбачені для загального профілю, вони зможуть отримувати у себе в громаді. Усі інші види допомоги, наприклад, лікування інсульту, інфаркту, гемодіаліз. Вони будуть отримувати на території Ірпінської громади в Ірпінській центральній міській лікарні.

Сьогодні на засіданні Міністерства охорони здоров’я було узгоджено остаточний розподіл по ролях між закладами Київської області. Ірпінська центральна міська лікарня за ту роботу, яку ми робили, за той професіоналізм, за ті можливості, які зараз маємо завдяки підтримці міста, завдяки нашій повсякденній роботі, роботі команди, ми отримали статус кластеру. І це дає змогу нам впевнено дивитися в майбутнє, розуміти, що медицина в Ірпінській громаді буде розвиватися, а містяни зможуть отримувати якісну медичну допомогу. І додатковий бонус до всього цього — це також позитивно впливає на добудову нашого медичного центру. І над вирішенням історичної проблеми у місті Ірпінь — це доступу до цілодобового надання медичної допомоги».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

В Ірпені спецпризначенці та волонтери організували благодійний ярмарок (відео)

Сьогодні, 20:02

Детальніше
Ірпінська громада попрощалася з Валерієм Остапчуком (позивний «Туркмен»)

Сьогодні, 20:00

Детальніше
Мікроавтобус "Mercedes", дрони, генератор: бійці 117-ї бригади отримали допомогу від ірпінських благодійників

Сьогодні, 16:51

Детальніше
Припинено повноваження ірпінської депутатки Валентини Кравченко — партія "Нові Обличчя"

Сьогодні, 15:11

Детальніше
В Ірпінському відділі поліції запровадили систему Custody Records (відео)

Сьогодні, 14:29

Детальніше
В Ірпінському садочку "Лісова пісня" планують зробити капітальний ремонт

Сьогодні, 14:27

Детальніше
Сьогодні виконком Ірпінської міськради вніс зміни до складу одразу двох комісій

Сьогодні, 14:25

Детальніше
В ІЛІТі відбудеться день відкритих дверей

Сьогодні, 14:24

Детальніше
Всі новини
300x300