Асоціація «Італійський дім» допоможе обладнати новий Ірпінський медцентр (відео)

Понад 200 тисяч мешканців Ірпінського регіону зможе обслуговувати новий медичний центр в Ірпені на вулиці Садовій. Перших своїх пацієнтів він може прийняти вже цієї осені. Зараз найголовніше — забезпечити заклад необхідним медичним устаткуванням. Про це повідомив мер Ірпеня Олександр Маркушин на форумі «Адресна допомога українським громадам у подоланні наслідків війни», який відбувся у Торгово-промисловій палаті України.

Олександр Маркушин, Ірпінський міський голова:

«У багатьох мерів ще навіть не початі будівельні роботи. Наш  ірпінський медичний центр ми можемо зробити за пів року і вже в цьому році ми будемо лікувати хворих всього району. У нас вже побудована будівля. У нас сьогодні є кошти її добудовувати. І, звичайно, залишається тільки обладнання, бо без обладнання медичний центр – це тільки будівля».

Саме з метою допомогти українським містам із обладнанням для  закладів охорони здоров’я, громадська організація «Клуб мерів» організувала зустріч керівників громад з директором  асоціації «Італійський дім» Марко Тозоном та представниками італійського бізнесу.

Юлія Чуфістова, СЕО ГО «Клуб мерів»:

«Ми організували сьогодні цей захід для того, щоб поєднати мерів України з мерами Італії через наших партнерів в Італії. Наша задача зараз передати їм перелік потреб громад, які дійсно потребують прямої допомоги. Дуже хвилює наших італійських партнерів, щоб допомога надійшла прямо на поставлені цілі».

Керівник «Італійського дому» Марко Тозон зазначив, що розглядатимуть усі проєкти, які презентували мери на цій зустрічі. І намагатимуться їм допомогти. Однак пріоритет надаватимуть Ірпеню.

Марко Тозон, директор асоціації «Італійський дім»:

«Ми були в Ірпені. Ми бачили, у чому саме є потреба. І ми думаємо, що наша допомога Ірпеню і вашому медичному центру буде миттєвою. Ми можемо вже відправити деяке медичне обладнання. У нас у Києві є склад. І дещо із того, що потрібно, є на цьому складі. З часом, доправлятимемо все інше».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300