Безпека житла: особливості реагування «Antiterror Security Group» (відео)

Група швидкого реагування охоронної компанії «Antiterror Security Group» отримала сигнал від оперативного чергового про спробу пограбування будинку в Приірпінні. В екіпажу зовсім небагато часу, щоб одягнути засоби спецзахисту і вирушити на об’єкт тривоги. Чи встигнуть вони затримати зловмисника та скільки на це піде часу, ми вирішили перевірити особисто.

Дмитро Орлов, директор компанії «Antiterror Security Group»:
«З моменту отримання інформації про спрацювання датчиків група швидкого реагування протягом одної хвилини повинна одягнути спеціальні засоби захисту, тобто бронежилети, захисні шоломи, взяти радіостанції, газові балончики, дубинки, стяжки. І після цього протягом одної хвилини екіпаж повинен виїхати на місце спрацювання».

Вже на старті екіпаж бачить на планшеті маршрут руху і специфікацію будинку. Це дозволяє ще в дорозі продумати план пересування на об’єкті й застати грабіжника зненацька. А поки автівка мчить до зазначеної адреси, оперативний черговий паралельно координує її шлях у режимі онлайн.

Дмитро Орлов:
«Це робиться для того, щоби обирався оптимальний найшвидший маршрут, з урахування трафіку та інших загроз, які можуть виникати – ремонт доріг, обїзд. Це все враховується».

Оперативний черговий може також контролювати, які саме датчики на об’єкті спрацьовують. Поки екіпаж у дорозі, цього разу з’ясувалося: сигнал руху в кімнаті хибний, але є спроба проникнення через вхідні двері. У цій ситуації достатньо одного екіпажу.

Дмитро Орлов:
«Залежить від самого об’єкта і які саме датчики спрацювали. Тобто, якщо спрацювали, наприклад, покроково датчик входу, датчик руху в одній кімнаті, в іншій кімнаті – тут уже слід приймати рішення про висилку, скоріш за все, декількох груп».

Група «Антитерору» на місці. Особливості споруди вони вже знають. Але практично неможливо передбачити, чи озброєний грабіжник і що в нього в голові, тому для захисту бійці використовують бронепапку. Напоготові й травматичний пістолет.

Боєць:
«Зброю на підлогу! Руки на двері!»

Цього разу грабіжнику не вдалося навіть потрапити до будинку. І хоча це було всього лише відпрацювання ситуації, але все саме так і відбувається у справжніх умовах. Групі швидкого реагування «Антитерору» вистачило 8 хвилин, щоб попередити пограбування. Але зараз у компанії працюють над тим, щоб час прибуття на об‘єкт скоротити.

Дмитро Орлов:
«У зв’язку з цим ми додатково придбали автомобілі, які будуть використовуватися надалі групами швидкого реагування, що дозволить перекрити наш Ірпінський регіон більш щільно і, таким чином, скоротити час прибуття до місця події».


Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300