Блогери, що об’їхали велосипедами пів Європи, облюбували Ірпінь (відео)

Photoeditorsdk Export (10)

Відомі відеоблогери Йохан та Устим, які об’їздили велосипедами багато країн, розмістили на своєму YouTube-каналі відео про їхню поїздку в Ірпінь, яке вони назвали «Місто нових веломаршрутів». Про це повідомив «Ірпінський туристичний портал».

«Ці хлопці знають по-справжньому, що таке велоподорожі, та діляться своїм досвідом з підписниками каналу. Швеція, Норвегія, Франція, Бельгія, Німеччина, Данія – і це ще далеко не весь список країн, які вони проїхали на велосипедах та зафільмували на відео. Великі маршрути по 4500 км для авторів блогу – це вже звична справа. Тож досвіду хлопцям не бракує, вони бачили безліч країн та міст, проте наш Ірпінь їх приємно здивував», – зазначає портал.

«Ірпінський лісовий веломаршрут чудово підійде для тренувань, такого висновку дійшли Йохан і Устим. Також, виявляється, є багато цікавих історичних місць у лісі вздовж річки Ірпінь», – додають автори. 

На відео велосипедисти, проїхавшись лісом в околицях міста, говорять, що навколо Ірпеня – «дуже цікаві місця, ліси, як у Швеції; тут можна цілий день добре провести на природі».

«У мене є відомості, що в цих лісах будуть робитися маршрути для жителів Ірпеня і навколишніх населених пунктів – з табличками, схемами; складний – не складний, довгий – короткий. А також Ірпінь з’єднають із Києвом велодоріжкою», – розповідає Йохан.

Проїжджаючи ірпінською набережною, він зауважив, що «велодоріжка тут довша, ніж на Трухановому острові, і влітку тисячі дітей можуть тут кататися на велосипедах абсолютно безпечно».

«Кажуть, тут будуть і спортивні майданчики, і футбольне поле, і волейбол, і баскетбол – повинно бути суперкласно. Я думаю, навесні тут усе розцвіте і буде чудово», – сказав блогер.

Йому сподобалося, що на березі ріки є лежаки й мангали, якими можна скористатися.

З набережної велотуристи потрапили в Парк письменників.   

«Виявляється, в місті Ірпінь – 17 скверів і парків – ось таких закритих, чистих, із газонами і ще й за парканом. Маленьке містечко, а стільки місць, куди можна прийти погуляти, – сказав Йохан, їдучи парком. – Ми цілий день катаємося, і в мене таке відчуття, що ми в якомусь маленькому словацькому чи польському містечку. Без розкоші, але охайному й доглянутому. Дивовижно для України, чесно кажучи».

Показали у відеоблозі також вулицю Шевченка і центральну площу з велосипедними доріжками та парк Незнайка. «Тут усе у велодоріжках. Звичайно, це доріжки не для спорту, а просто для відпочинку звичайних людей на велосипедах, але я тепер реально знаю, куди можна приїздити на вихідних із дитиною. Брати маленький велосипед – і тут спокійно можна дитину відпускати, вона може кататися в безпеці», – відзначив блогер, опинившись у парку.

«Коли нам пропонували екскурсію Ірпенем, ми з Устимом реагували трохи дивно – мовляв, що тут дивитися. Насправді, тут чудове місто, комфортне для життя. Можливо, приїдемо ще раз, візьмемо коптер, нормальні камери й познімаємо. Насправді, це виглядає, як якесь європейське містечко. Навіть жити тут захотілося», – сказав Йохан, коли велосипедисти залишали Ірпінь.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300