Реклама

Блогери, що об’їхали велосипедами пів Європи, облюбували Ірпінь (відео)

Блогери, що об’їхали велосипедами пів Європи, облюбували Ірпінь (відео)

Відомі відеоблогери Йохан та Устим, які об’їздили велосипедами багато країн, розмістили на своєму YouTube-каналі відео про їхню поїздку в Ірпінь, яке вони назвали «Місто нових веломаршрутів». Про це повідомив «Ірпінський туристичний портал».

«Ці хлопці знають по-справжньому, що таке велоподорожі, та діляться своїм досвідом з підписниками каналу. Швеція, Норвегія, Франція, Бельгія, Німеччина, Данія – і це ще далеко не весь список країн, які вони проїхали на велосипедах та зафільмували на відео. Великі маршрути по 4500 км для авторів блогу – це вже звична справа. Тож досвіду хлопцям не бракує, вони бачили безліч країн та міст, проте наш Ірпінь їх приємно здивував», – зазначає портал.

«Ірпінський лісовий веломаршрут чудово підійде для тренувань, такого висновку дійшли Йохан і Устим. Також, виявляється, є багато цікавих історичних місць у лісі вздовж річки Ірпінь», – додають автори. 

На відео велосипедисти, проїхавшись лісом в околицях міста, говорять, що навколо Ірпеня – «дуже цікаві місця, ліси, як у Швеції; тут можна цілий день добре провести на природі».

«У мене є відомості, що в цих лісах будуть робитися маршрути для жителів Ірпеня і навколишніх населених пунктів – з табличками, схемами; складний – не складний, довгий – короткий. А також Ірпінь з’єднають із Києвом велодоріжкою», – розповідає Йохан.

Проїжджаючи ірпінською набережною, він зауважив, що «велодоріжка тут довша, ніж на Трухановому острові, і влітку тисячі дітей можуть тут кататися на велосипедах абсолютно безпечно».

«Кажуть, тут будуть і спортивні майданчики, і футбольне поле, і волейбол, і баскетбол – повинно бути суперкласно. Я думаю, навесні тут усе розцвіте і буде чудово», – сказав блогер.

Йому сподобалося, що на березі ріки є лежаки й мангали, якими можна скористатися.

З набережної велотуристи потрапили в Парк письменників.   

«Виявляється, в місті Ірпінь – 17 скверів і парків – ось таких закритих, чистих, із газонами і ще й за парканом. Маленьке містечко, а стільки місць, куди можна прийти погуляти, – сказав Йохан, їдучи парком. – Ми цілий день катаємося, і в мене таке відчуття, що ми в якомусь маленькому словацькому чи польському містечку. Без розкоші, але охайному й доглянутому. Дивовижно для України, чесно кажучи».

Показали у відеоблозі також вулицю Шевченка і центральну площу з велосипедними доріжками та парк Незнайка. «Тут усе у велодоріжках. Звичайно, це доріжки не для спорту, а просто для відпочинку звичайних людей на велосипедах, але я тепер реально знаю, куди можна приїздити на вихідних із дитиною. Брати маленький велосипед – і тут спокійно можна дитину відпускати, вона може кататися в безпеці», – відзначив блогер, опинившись у парку.

«Коли нам пропонували екскурсію Ірпенем, ми з Устимом реагували трохи дивно – мовляв, що тут дивитися. Насправді, тут чудове місто, комфортне для життя. Можливо, приїдемо ще раз, візьмемо коптер, нормальні камери й познімаємо. Насправді, це виглядає, як якесь європейське містечко. Навіть жити тут захотілося», – сказав Йохан, коли велосипедисти залишали Ірпінь.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!