Реклама

Броньований автомобіль та техніка для демонтажу — що може передати Ірпеню Японське агентство JICA

Броньований автомобіль та техніка для демонтажу — що може передати Ірпеню Японське агентство JICA

Вчора, 11 серпня, мер Ірпеня Олександр Маркушин та його перший заступник Андрій Кравчук зустрілися із постійним представником Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA) в Україні Сатоші Сугімото. Ірпінські управлінці розповіли японцям про потреби Ірпеня — це броньована машина та техніка для демонтажу.

Броньований автомобіль потрібен Ірпінській громаді для транспортування вибухонебезпечних предметів.

«Нині місто очищене від вибухонебезпечних предметів, проте наші ліси та поля й досі вкриті мінами та снарядами. І я хочу нагадати лячну статистику – до 40% з них не детонують у момент падіння. Тож ми попросили про критично необхідну техніку для швидкого та ефективного розмінування наших територій», — розповів Олександр Маркушин.

Японське агентство міжнародного співробітництва вже передало Ірпеню 13 одиниць спецтехніки для демонтажу. Завдяки цій техніці та підтримці ПРООН в Ірпені знесли вже більше сотні приватних будинків. Але, як зазначив мер Ірпеня, у черзі на демонтаж ще майже півтори тисячі будинків.

«Нагадав Сатоші Сугімото про своє прохання до президента JICA Танака Акіхіко надати нашій громаді додаткові навантажувачі та самоскиди. Ця техніка може значно прискорити процес демонтажу руїн та майбутньої відбудови. Японці пообіцяли розглянути таку можливість», — зазначив Маркушин.

Нагадаємо, президент JICA Танака Акіхіко приїздив в Ірпінь наприкінці липня. Тоді місто отримало чергову партію спецтехніки для демонтажу.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!