Будуємо нові школи та дитсадки, бо викорінили дерибан бюджету, — Карплюк

Освіта фото300519

Лідер команди «Нові обличчя» Володимир Карплюк у третій серії проекту «Ірпінь: історія успіху» розказує про реконструкції  та відкриття нових освітніх закладів та в цілому про розвиток освіти в Ірпінському регіоні за останні кілька років.

Свою наступну відеорозповідь політик традиційно опублікував у себе на Facebook.

«Нам часто дорікають, що за будівництвом парків, скверів і площ ми забуваємо про створення дитячих садочків і шкіл. У цій серії з циклу передач про історію успіху Ірпеня — розказуємо про те, що насправді відбувається у цій галузі: як будуються нові дитсадки і розширюються школи, відкриваються профільні класи і нові навчальні заклади, оновлюється матеріально-технічна база і облаштовуються сучасні спортивні майданчики», — написав він.

За розповіддю Карплюка, в Ірпені минулого року було збудовано та відкрито новий корпус ірпінської ЗОШ№17, в якому розташовано 19 класів. Тут також облаштовано нову сучасну їдальню. В цій та ще семи школах Ірпеня встановлені майданчики для занять футболом, баскетболом та легкою атлетикою. В одній із шкіл побудований поверх на 12 класів та нова спортивна зала, зараз в ній ведуться роботи з енергозбереження, здійснюється відновлення та утеплення фасаду. При кожній ірпінській школі вже рік працюють профільні класи для поглибленого вивчення окремих предметів. Спортивна дитяча школа має три нових поля – футбольне, баскетбольне й тенісне.

В Ірпені відкрито новий ліцей «Іліт» із сучасними аудиторіями та лабораторіями для наукових робіт. А в академічний ліцей Національного університету біоресурсів і природокористування України, який був презентований менше місяця тому, вже зареєструвалися понад 300 майбутніх учнів. Цього року він вперше відкриє свої двері для ліцеїстів 7-11 класів.

За останні три роки в місті з’явився дитячий інклюзивний центр «Дивосвіт», два нових садочки — «Колібрі» та «Бджілка». Зараз, вперше у співфінансуванні з Київською облдержадміністрацією, будується ще один ДНЗ, який також планується відкрити 1 вересня.

За словами Карплюка всі зміни в сфері освіти в цьому регіоні були здійснені за ініціативи команди «Нових облич» в Ірпінській міській раді. А нові школи та дитсадки будуються, бо він та його однодумці викорінили дерибан бюджету.

«Впевнено заявляю про те, що в Україні немає жодного малого міста, яке б побудувало більше освітніх закладів, ніж це зробив Ірпінь за останні кілька років», — заявив Карплюк у своєму коментарі до відеорозповіді «Ірпінь: історія успіху».

Нагадуємо, нещодавно Володимир Карплюк презентував перші дві частини проекту «Ірпінь: історія успіху». В них він розказує про будівництво та реконструкцію двох ірпінських парків – ім. Правика та Парку Письменників.

Раніше повідомлялося, що лідер «Нових облич» Володимир Карплюк подав документи до ЦВК для реєстрації себе кандидатом у народні депутати України на позачергових парламентських виборах, які відбудуться 21 липня цього року.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!

НОВИНИ

«Україні потрібен свій фантастичний всесвіт» — автор фентезі «Кий і морозна орда» Нік Лисицький

Сьогодні, 16:14

Детальніше
Ірпінь закуповує 77 ударних дронів

Сьогодні, 15:38

Детальніше
Ірпінська громада вшанувала пам’ять жертв трагедії на Чорнобильській АЕС

Сьогодні, 13:09

Детальніше
В Ірпені відбудовують багатоповерхівку на вул. Київській, 53

Сьогодні, 10:20

Детальніше
Учні ІЛІТ говорили про життєвий вибір із письменницею й журналісткою Оленою Пшеничною (відео)

25 Apr 19:56

Детальніше
Представники Ірпеня долучились до обговорення проблемних питань підтвердження права власності за зруйноване житло

25 Apr 19:43

Детальніше
Артем Гурін та його родина отримали 300 000 грн матеріальної допомоги, - протоколи комісії

25 Apr 18:35

Детальніше
Добудова медичного центру на вулиці Садовій в Ірпені почнеться уже в найближчі тижні (відео)

25 Apr 11:15

Детальніше
Всі новини
300x300