Через бучанську владу Приірпіння може втратити центральну лікарню

Бучанська міська рада не дозволила Ірпеню добудовувати ірпінську лікарню, розташовану на території Бучі. Відповідне рішення ухвалили бучанські депутати 28 березня. Тепер громада Приірпіння ризикує втратити один із основних медичних закладів регіону.

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови:

«Ірпінська центральна міська лікарня вже зовсім скоро повинна перейти на нову модель фінансування і підписати угоду з Національною службою охорони здоров’я України. І там є ряд вимог, деякі з них ми вже реалізували, але є вимоги, через які треба добудувати нове відділення».

Петро Клименко, начальник управління охорони здоров’я ІМР:

«Нам не вистачає площі для лікарні. Ми звернулися до Бучанської міської ради про надання в користування земельної ділянки, де ми б могли добудувати корпус лікарні, але отримали відмову».

Трохи історії. До 2007 року Буча адміністративно підпорядковувалася Ірпеню. Після відокремлення, лікарню залишили у тому ж підпорядкуванні. Тепер  земля належить Бучі, а будівля – Ірпеню. Збудувати новий корпус без дозволу Бучі Ірпінь не може. Буча ж дозвіл на це не дає. Хоче забрати лікарню собі.

Міський голова Федорук пояснює таке бажання тим, що Ірпінь ніби-то хоче забудувати територію лікарні багатоповерхівками.

Анатолій Федорук, Бучанський міський голова:

«Жодного багатоповерхового будинку ми дозволимо Ірпінській міській раді будувати на території Бучанської міської ради».

Такі репліки бучанського мера видаються  як мінімум дивними, бо саме Бучанська міська рада запланувала там будівництво висоток, затвердивши детальний план забудови згаданої території  ще у 2017 році.

Олексадр Таможній, депутат Бучанської міської ради:

«В межах вулиць Островського, Польова, Енергетиків Бучанською міською радою було прийняте рішення про затвердження плану багатоповерхової забудову. За дане рішення наша фракція не голосувала, ми вважаємо, що на території лікарні, мають бути медичні заклади».       

Добудова лікарні, яку пропонує Ірпінь, насправді  не така масштабна, як лякає Федорук:

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови:

«Ми хочемо добудувати відділення невідкладних станів, під’їзд швидкої допомоги, приміщення для обстеження АТ, МРТ, УЗД, лабораторію».

Ірпінь пропонує добудувати  лікарню за власні кошти. Просить  Бучу об’єднати зусилля, аби покращити якість медичного обслуговування в регіоні. Якщо ж керівники міст не дійдуть згоди, населення може серйозно постраждати.

Олена Чернявська, заступник Ірпінського міського голови:

«З 1 січня 2020 року, якщо ми не підпишемо угоду з Національною службою охорони здоров’я, ми не зможемо фінансувати цю структуру з місцевих бюджетів. Державної субвенції більше не буде. Якщо ми не дійдемо згоди з Бучанською громадою та міською радою, то бучанці та ірпінці не зможуть отримати якісні медичні послуги в регіоні».

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!
300x300