Реклама

Чернігівські майстри відремонтували бандури для Ірпінської школи мистецтв

Чернігівські майстри відремонтували бандури для Ірпінської школи мистецтв

За кошти міського бюджету зроблено ремонт бандур для Ірпінської школи мистецтв ім. Михайла Вериківського. Про це повідомила керівник відділу культури, національностей і релігій міської ради Євгенія Антонюк.  

Музичні інструменти ремонтували в Чернігівському центрі бандури «Плеяда».

«Для Ірпінської школи зробили капітальний ремонт п’ятьох бандур. Усі інструменти отримали додаткову басову струну, нові басові поріжки, також нові струни і стійки під струни. У двох бандурах була повна переклейка дек, в одній не було завитка голови. І найголовніше – усунуті тріщини корпусу, бруска та шемстка на всіх бандурах. Вітаємо вас! Бандури дійсно отримали нове життя. Нехай ці красуні з вашою допомогою несуть любов до музики дітям, а вони, у свою чергу, пізнають українську пісню, українську культуру та зберігають наше національне надбання – кобзарське мистецтво!» – написав у фейсбуці, звертаючись до викладачів школи мистецтв, керівник центру Павло Алешугін.  

За словами директора Ірпінської школи мистецтв ім. М. Вериківського Наталії Дидикіної, знайти фахівців, які могли б реставрувати бандури, довгий час було проблемою. Тому поява спеціалізованого центру, який займається виготовленням і ремонтом цих інструментів у заводських умовах, стала приємною новиною.

«Це вже другий етап оновлення «арсеналу» наших шкільних бандур. Два з половиною місяці тому ми придбали в центру «Плеяда» п’ять нових інструментів, а зараз відремонтували стільки ж старих. Безумовно, це сприятиме якості підготовки наших юних бандуристів у новому навчальному році», – відзначила Наталія Дидикіна.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!