Реклама

Члени ДФТГ Ірпеня отримали гвинтівки із США (відео)

Мар’ян Заблоцький, народний депутат України, засновник програми «Ukrainian Arsenal of Liberty»:

«Я вірю, що оце — найкраща гарантія безпеки для України. Таке має бути в кожній хаті. Я хочу, щоб росіяни про це знали».

На думку народного депутата Мар’яна Заблоцького, зброя має бути у більшості дорослих українців. Саме тому він домовляється про передачу стрілецької зброї з США до України в межах програми «Ukrainian Arsenal of Liberty».

Чергову партію гвинтівок отримали 35 членів Добровольчого формування територіальної громади Ірпеня. Більшість із них брали участь в обороні міста від російських окупантів. Серед них — ірпінські управлінці, члени Муніципальної варти та інші містяни. А також самбіст, багаторазовий чемпіон світу та Європи Ярослав Амосов, який особисто обороняв Ірпінь у лютому-березні 2022 року.

Ярослав Амосов, самбіст:

«Дуже круто, що нас підтримують і нам допомагають. Раніше я сам не хотів торкатися до зброї, але потім з часом прийшлося. Я вважаю, що можна їздити, стріляти, навчатися і завжди буде корисно бути готовим до будь-яких ситуацій в житті».

Разом із Мар’яном Заблоцьким зброю тероборонівцям передавав американський письменник, економіст Том Палмер, який допомагає у реалізації цього проєкту.

Том Гордон Палмер, американський письменник, економіст:
«Україна стоїть за увесь світ. Уся наша вільна цивілізація захищається в цій країні українцями. Ми не можемо стояти осторонь і не допомагати. Я вірю, що майбутні покоління, діти, онуки, правнуки, будуть говорити про героїзм ірпінців».

За активну підтримку Ірпеня міський голова Олександр Маркушин вручив Тому Палмеру та Мар’яну Заблоцькому медалі «За заслуги перед містом».

Народний депутат наголосив, що передача зброї у приватну власність — це унікальний випадок в історії як США, так і України.

Мар’ян Заблоцький, народний депутат України, засновник програми «Ukrainian Arsenal of Liberty»:

«Найбільше проблема була проробити юридичний механізм, якого до цього не існувало. Тому що громадські організації не в Україні, не в США не працюють з внесками на зброю, на закупівлю зброї. Нам прийшлося отримувати унікальні ліцензії, яких до цього не було, і в Сполучених Штатах Америки з певними типами юридичних нюансів і власне майже півтори роки зайняв сам юридичний процес».

Мар’ян Заблоцький вірить, що зброя має бути не тільки у кожного українця, а й у кожної українки. Тому дві з переданих гвинтівок отримали саме жінки.

Наталія Кіркіна, членкиня ДФТГ Ірпеня:

«Ми дуже вдячні, що отримали ці арки. Для мене, для жінки, — це особиста безпека. Я дуже вдячна, що я можу себе захистити. У нас є така група «Спротив», ми проводимо заняття спротиву. І там більше жінок. Вони тренуються, як парамедики і як тримати зброю, стріляти».

За словами організаторів, це не остання передача зброї з США. Мета програми — озброїти більшість дорослого населення України.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!