Реклама

Чилійський архітектор Крістіан Віттіг відвідав Ірпінь 

Чилійський архітектор Крістіан Віттіг відвідав Ірпінь 

Чилійський архітектор-консультант офісу «Though, Integral Infrastructure and Urban Planning Solutions» та стратегічний консультант фундації «La Fuente»Крістіан Альфредо Віттіг Грель відвідав Центральний будинок культури в Ірпені. Під час візиту значну увагу приділили проєктам відбудови, які Крістіан Віттіг розробив в рамках проєкту з відновлення «Irpin reconstruction summit». Про це повідомив перший заступник Ірпінського міського голови Андрій Кравчук. 

2024 09 10 18.23.22

«Крістіан Віттіг є консультантом проєкту «Irpin Reconstruction Summit» та разом зі своєю командою працює над розробкою архітектурних проєктів для відбудови Ірпеня. Архітектор також займається активною промоцією відновлення міста на міжнародній арені, привертаючи увагу до героїзму Ірпінської громади. Це проєкти бібліотечно-культурного центру Товариства письменників і поетів, меморіалу цивільним жертвам Ірпеня й Бучі, реконструкції Ірпінської бібліотеки та центрального будинку культури в Ірпені», — зазначив Кравчук.

2024 09 10 18.23.41

Це вже другий візит архітектора до міста-Героя Ірпеня. У липні 2022 він відвідав Ірпінь вперше, щоб ознайомитись з масштабами руйнувань міста. Цей досвід став ключовим у його подальшій роботі над проєктами відбудови. 

Кравчук розповів, що Крістіан Віттіг неодноразово згадував під час зустрічі про тісну співпрацю з начальником відділу містобудування та архітектури Михайлом Сапоном, який наразі перебуває на фронті, захищаючи Україну. Чилійський архітектор висловив глибоку повагу до свого колеги, який навіть під час служби на передовій підтримує комунікацію з ним, і  сподівається на плідну спільну роботу над відновленням міста.

«Завдяки таким візитам, ми продовжуємо розширювати коло міжнародних партнерів, які готові долучитися до відбудови Ірпеня. Підтримка світової спільноти надзвичайно важлива для Ірпінської громади. Ми вдячні Крістіану Віттігу за його візит та впевнені, що наша співпраця матиме реальні результати для відновлення та подальшого розвитку Ірпеня», — зазначив Андрій Кравчук.

Підписуйтеся на Telegram-канал ITV — джерело актуальних новин Приірпіння й Київщини!